22/8/14

Σκληρή απάντηση στον επικεφαλής της ψευτοεκκλησίας των Σκοπίων από τον Μητροπολίτη Σιατίστης

Με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο απαντά ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος, σε επιστολή που του απέστειλε ο επικεφαλής της ψευτοεκκλησίας των Σκοπίων.

Ο κ. Παύλος υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι δεν αναγνωρίζει την αποκαλούμενη εκκλησία των Σκοπίων, επαναλαμβάνοντας τη στήριξή του προς τον Επίσκοπο Αχρίδος, κ. Ιωάννη.


Διαβάστε την επιστολή

κ. Στέφανε,

Με έκπληξη και οδύνη και χωρίς να Σας την ζητήσω έλαβα την επιστολή με την οποία προσπαθείτε να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα και καταφέρεσθε κατά του μόνου Κανονικού Επισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη.

Ξεκινάτε μάλιστα με μια μικρή απάτη. Γράφετε: «στην πρόσθεση της επιστολής σας προσφέρουμε πληροφορίες για την εγκληματική δράση …». Πότε κ. Στέφανε σας έστειλα επιστολή ώστε να σπεύδετε να μου απαντήσετε; Γιατί να στείλω επιστολή σε σας αφού δεν αναγνωρίζω την εκκλησιαστική ύπαρξη σας και θεωρώ την ψευδοεκκλησία της οποίας ηγείσθε ως εκκλησιαστικώς ανύπαρκτη; Ποίος σας είπε ότι σας θεωρώ έγκυρο πρόσωπο για να ζητήσω από σας πληροφορίες; Επιχειρείτε δι’αυτού του δολίου τρόπου να επιτύχετε μία έμμεση αναγνώριση και να αφήσετε να αιωρείται ότι εγώ ή οποιοσδόποτε άλλος Αρχιερέας της Εκκλησίας της Ελλάδος διαλέγεται μαζί Σας. Ο τρόπος σας δολιότητος γέμει.

Ο μόνος πραγματικός λόγος του διωγμού του Αχρίδος Ιωάννη είναι ότι Αυτός είναι ο μόνος Κανονικός Επίσκοπος ο οποίος αναγνωρίζεται από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες. Προσπαθείτε λοιπόν με τη συνεργασία του Κράτους να τον εξοντώσετε. Μιλάτε για καθαίρεσή του. Μπορεί λοιπόν μια Εκκλησία που ΔΕΝ είναι Εκκλησία να εκλέγει ή να καθαιρεί; Η Εκκλησία δεν είναι κουκλοθέατρο. Όσο για τις κατηγορίες και τις καταδίκες μην ξεχάσετε ότι με παρόμοιες αποφάσεις το δικαστήριο των ανόμων κατεδίκασε, φυλάκισε και εσταύρωσε τον Κύριο. Ο Μητροπολίτης Ιωάννης δεν ανήκει στην δικαιοδοσία μιάς ανύπαρκτης Εκκλησίας, αλλά στο Πατριαρχείο της Σερβίας. Εκκλησιαστικά καμμία εξουσία δεν έχετε επάνω του.

Εσείς ευρίσκεσθε σε εκκλησιαστική εκκρεμότητα. Εσείς με τρόπο αντικανονικό αυτονομηθήκατε από την μητέρα-‘Εκκλησία σας, το Πατριαρχείο της Σερβίας και προσπαθείτε με εκβιασμούς να επιτύχετε την αναγνώριση. Προσπαθείτε με την ισχύ της Πολιτείας και με στημένες ψευτοδίκες να συντρίψετε τον Μητροπολίτη Ιωάννη, αλλά και εκείνους που τον ακολουθούν στην κανονική οδό, αφήνοντας απειλές στο γράμμα σας εναντίον τους. Η μόνο κατ’εσάς «παρανομία» τους είναι, ότι δεν σας ακολουθούν, σεβόμενοι την Θεολογία της Εκκλησίας και την Κανονική της τάξη και Παράδοση.

Παριστάνετε τον Αρχιεπίσκοπο μιάς ανύπαρκτης Εκκλησίας αλλά στο ποτήριο στο οποίο «λειτουργείτε» δεν βρίσκεται το Αίμα του Κυρίου, αλλά το αίμα του αδελφού σας τον οποίον δολοφονείτε και αυτό το αίμα θα σας χωρίσει διά παντός από την Κανονική Εκκλησία. Όλοι όσοι ανά τον κόσμο διαμαρτύρονται εναντίον της διώξεως του Αχρίδος Ιωάννη δεν περιμένουν να λάβουν από σας πληροφορίες, το συνεργό εις την εξόντωση του. Στην ιστορία της Εκκλησίας συμπεριφορές σαν και την δική σας είναι γνωστές. Είναι συμπεριφορές των ανόμων, εναντίον των δικαίων. Το μόρφωμα σας, που το ονομάζεται «Μακεδονική Εκκλησία» είναι εξάρτημα ενός κράτους που σφετερίζεται την αλήθεια και την ιστορία και δεν έχει καμμία σχέση με την Εκκλησία του Χριστού.

Όσο εσείς θα συνεχίζετε την ανίερη τακτική σας και την αντικανονική πορεία σας, όσο θα επιμένετε να σχίζετε τον χιτώνα του Χριστού για κοσμικούς λόγους, όσο θα «ευλογείτε» μια πλαστογραφία σαν πιστοποίηση της κρατκής «αρετής» σας, ο λόγος σας θα παραμένει μετέωρος, η «χριστιανική» σας πίστη ιδεολόγημα και ο διωγμός του Μητροπολίτη Αχρίδος Ιωάννη σφραγίδα της απανθρωπίας σας. Το γράμμα σας λοιπόν επιστρέφεται δημοσίως ως απαράδεκτο.

Με οδύνη

+ Ο Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ