18/1/15

Είναι δυνατόν η πύλη εισόδου της Ευρώπης να μην έχει τζιχαντιστές;

ΕΝΤΟΠΙΣΑΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Βέλγικα ΜΜΕ: Σε Ελλάδα ή Τουρκία οργανώθηκε η επιχείριση των Βέλγων τζιχαντιστών
Στο «κάδρο» των ερευνών για τον πυρήνα των τζιχαντιστών που οργάνωναν τις επιθέσεις στο Βέλγιο, μπαίνει και η χώρα μ,ας, σύμφωνα με τα βελγικά ΜΜΕ, που αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως εγκέφαλος του πυρήνα που διαλύθηκε την Πέμπτη με αιματηρή επέμβαση της αστυνομίας,φέρεται να οργάνωσε την επιχείρηση στην Ελλάδα ή την Τουρκία.

«Οι ερευνητές μας καταζητούν τον χρηματοδότη και αρχηγό του τζιχαντιστικού πυρήνα Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, κυρίως με τη βοήθεια του FBI» υποστηρίζει η εφημερίδα La Dernière Heure. Πρόκειται για έναν 27χρονο, Βέλγο μαροκινής καταγωγής, ο οποίος έχει ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ, μια λαϊκή συνοικία των Βρυξελλών.
Ο συγκεκριμένος εμφανίζεται σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο διαδίκτυο. Σε ένα απ” αυτά, οδηγεί ένα όχημα που σέρνει τέσσερα πτώματα τα οποία έχουν ακρωτηριασθεί από μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης.
Σύμφωνα με το φλαμανδικό τηλεοπτικό δίκτυο VTM, η έρευνα για τον πυρήνα άρχισε στο διάστημα ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά λόγω ύποπτων τηλεφωνημάτων που δεχόταν ένας κρατούμενος στη φυλακή του Λάντιν, κοντά στη Λιέγη (ανατολικό Βέλγιο). Υποκλοπές αποκάλυψαν πως ο Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ επικοινωνούσε με τους ύποπτους τζιχαντιστές μέσω του κρατουμένου αυτού, ο οποίος είναι ο αδελφός του ενός από τους δύο υπόπτους που σκοτώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε έφοδο της αστυνομίας στο Βερβιέ.
Σύμφωνα με το VTM, τα τηλεφωνήματα αυτά εντοπίσθηκε ότι έγιναν από την Ελλάδα. Η La Dernière Heure προσθέτει πως ο ύποπτος μπορεί επίσης να βρίσκεται στην Τουρκία. Σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η ομοσπονδιακή εισαγγελία που είναι αρμόδια για την έρευνα ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τις πληροφορίες αυτές.
Αξίζει να σημειωθεί πως το VTM υποστηρίζει ότι οι βελγικές αρχές ήρθαν σε επαφή με τις ελληνικές για να τους ζητήσουν να επέμβουν εναντίον του φερόμενου ως «εγκεφάλου» του πυρήνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

pentapostagma.gr