8/1/15

Μπορούμε να σηκώσουμε τον Ήλιο πάλι πάνω από την Ελλάδα;

Ένα πολύ ωραίο βίντεο από το ΥouΤube για τη σημερινή πραγματικότητα..

Στίχοι από το ποίημα του Άγγελου Σικελιανού που ταιριάζουν στη σημερινή πραγματικότητα.. 
 «Ομπρός, βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα, ομπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από τον κόσμο! Tι ιδέτε, εκόλλησεν η ρόδα του βαθιά στη λάσπη, κι ά, ιδέτε, χώθηκε τ’ αξόνι του βαθιά μες στο αίμα! Ομπρός παιδιά, και δε βολεί μονάχος του ν’ ανέβει ο ήλιος, σπρώχτε με γόνα και με στήθος, να τον βγάλουμε απ’ τη λάσπη, σπρώχτε με στήθος και με γόνα, να τον βγάλουμε απ’ το γαίμα. Δέστε, ακουμπάμε απάνω του ομοαίματοι αδερφοί του! Ομπρός, αδέρφια, και μας έζωσε με τη φωτιά του ομπρός, ομπρός κ’ η φλόγα του μας τύλιξε, αδερφοί μου!» 

Άρθρο του καλού Έλληνα Νικόλαου Φ. Αργυρόπουλου
 (Η λέξη «διακύβευμα» δεν υπάρχει στην Ελληνική γλώσσα και σε ΚΑΝΕΝΑ λεξικό)


Ιδανική Πολιτεία είναι:

«Εκείνη, που οι Νόμοι δεν έχουν άλλον ανώτερον». (Βίας ο Πριηνεύς)
«Εκείνη, της οποίας οι κάτοικοι δεν είναι ούτε πολύ πλούσιοι, ούτε πολύ πτωχοί». (Θαλής ο Μιλήσιος)
«Εκείνη, όπου η αρετή τιμάται και η κακία μισείται». (Περίανδρος ο Κορίνθιος)
«Εκείνη, όπου τα αξιώματα δίνονται πάντα στους ενάρετους και ποτέ στους κακούς». (Πιττακός ο Μυτιληναίος)
«Εκείνη, όπου οι πολίτες φοβούνται περισσότερο την κατηγορία, παρά την τιμωρία». (Κλεόβουλος ο Ρόδιος)
«Εκείνη, όπου οι Νόμοι τιμώνται περισσότερο από τους ρήτορες». (Χείλων ο Λακεδαιμόνιος)
«Εκείνη, όπου το αδίκημα προς ένα πολίτη, θεωρείται αδίκημα προς όλη την Πολιτεία». (Σόλων ο Αθηναίος)


       Οι επτά Έλληνες σοφοί της αρχαιότητος, μας λένε σαφέστατα τι πρέπει να κάνουμε και μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε, για να ζήσουμε σαν Άνθρωποι και όχι σαν ζώα.


       Σε μας εναπόκειται να τους ακούσουμε, να εφαρμόσουμε τις ΣΟΦΕΣ γνώμες τους και να μετατρέψουμε την δυστυχία μας (φόβος, τρόμος, ανασφάλεια, υποτέλεια, φτώχεια, εξευτελισμοί, αδικίες, δολοφονίες, ατιμώσεις, αναγκαστικές μεταναστεύσεις), σε ευτυχία (Πίστη, Ελευθερία, Τιμή, Αξιοπρέπεια, Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, Σεβασμός).

       Επέστη λοιπόν ο καιρός να επιλέξουμε ηγέτες, που έχουν όραμα την Πολιτεία των σοφών της και όχι την αλητεία των σφετεριστών της.


       Το σχέδιο αυτών που επιβουλεύονται την Ελλάδα είναι απλό, αλλά συνάμα και σατανικό …

        Θέλουν την Ελλάδα με όλα της τα πλούτη σε γή, αέρα και θάλασσα και όλα όσα προσφέρει η τέλεια γεωστρατηγική και γεωπολιτική της θέση, αλλά χωρίς τους Έλληνες.

       Για να το επιτύχουν και να απολαμβάνουν ανενόχλητοι τα κλοπιμαία, εφαρμόζουν τα εξής, διά των προθύμων προσκυνημένων πολιτικών μας και με εργαλείο την «οικονομική κρίση» που οι ίδιοι προκάλεσαν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό :

Εξαναγκάζουν την Ελληνική νεολαία σε φυγή (μετανάστευση) για επιβίωση.
Έχουν ήδη εξασφαλίσει την αντικατάστασή τους με τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι άλλωστε δεν θα μπορούν μελλοντικά να εγείρουν αξιώσεις και να τους ενοχλούν, δεδομένου ότι ΔΕΝ έχουν δικαιώματα απορρέοντα από την Ιστορία της χώρας, τους γηγενείς  προγόνους, τους αγώνες, τους πολέμους με θυσίες αίματος, την τεράστια προσφορά στην ανθρωπότητα πολιτισμού, επιστήμης και τεχνών, και τόσα άλλα σπουδαία που παρήγαγαν αενάως τα συστατικά των Ελλήνων: το όμαιμον, το ομόθρησκον, το ομότροπον, το ομόγλωσσον.

Οι μεγαλύτερης ηλικίας Έλληνες που παραμένουν δεν αποτελούν απειλή γι’ αυτούς, διότι σταδιακά θα μετατραπούν σε πληθυσμιακή μειονότητα, η οποία επί πλέον θα επιφορτισθεί με όλα τα οικονομικά βάρη της κοινωνίας.

Επομένως η διακύβευσις στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015,
δεν συνίσταται στο επιβληθέν ψευδοδίλημμα :
μέσα ή έξω από το ευρώ η Ελλάδα …
αλλά στο αμείλικτο ερώτημα :
μέσα ή έξω από την Ελλάδα οι Έλληνες ;


Αθήνα, 1η Ιανουαρίου 2015

Νικόλαος Φ. Αργυρόπουλος.
Πρόεδρος του Συλλόγου
«ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974»


Η «αντίσταση στην πολιτική εξουσία» όπως την περιγράφει ο Αριστοτέλης
Το αντικείμενο ή ο σκοπός των στάσεων ορίζεται ως επιδίωξη κέρδους ή τιμής. Οι πο­λίτες στασιάζουν είτε για να αποκτήσουν πλούτη είτε για να αποκτήσουν τιμή, δηλαδή πολιτική εξουσία. «Όσοι επα­ναστατούν,το κάνουν είτε για το κέρδος είτε για τα αξιώματα και τα αντίθετά τους».
Βεβαίως, ο πλού­τος και η πολιτική εξουσία, σε σχέση με αυτούς που τα κα­τέχουν και ο τρόπος που τα χρησιμοποιούν, μπορούν να αποτελέσουν αιτίες στάσεων και επαναστατικών ανατρο­πών. Εξάλλου, η ύβρις των κυβερνώντων και ο φόβος ή η περιφρόνηση των πολιτών προς τους κυβερνώντες σε ότι αφορά τον τρόπο άσκησης της εξουσίας ή η υπεροχή που σχετίζεται με την υπερβολική συγκέντρωση δύναμης από ένα ή περισσότερα άτομα μπορούν να αποτελέσουν αιτίες επαναστατικών ανατροπών.

Συμπεράσματα
 Τα κίνητρα των πολιτών για ανατροπή του σημερινού σκηνικού ταιριάζουν με αυτά που περιγράφει ο Αριστοτέλης δηλαδή το χρήμα και η εξουσία που τουλάχιστον στην χώρα μας σημαίνει χρήμα..
 Άρα και αν υπήρχαν  (δεν υπάρχουν) οι πολίτες δεν θα επέλεγαν ηγέτες, που έχουν όραμα την Πολιτεία των σοφών της και όχι την αλητεία των σφετεριστών της..
Γιατί η Ελλάδα πέθαινε πνευματικά εδώ και χρόνια και σχεδόν κανένας  δεν αντιδρούσε εκτός από κάποιους "γραφικούς" κατά την κρίση (αν μπορεί να υπάρχει) της πλειοψηφίας..

Να αλλάξουμε πρώτα τους εαυτούς μας,να μοιάσουμε στους Ήρωες του '21! 
Αν όλοι προσπαθήσουμε να μοιάσουμε στους Ήρωες του Απελευθερωτικού αγώνα του '21.
Αν πιστέψουμε πραγματικά στον Θεό και αγαπήσουμε ο ένας τον άλλο κόντρα στα ξένα συμφέροντα και στα συμφέροντα της νέας τάξης που μας θέλουν πάντα διχασμένους δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα..
 Γιατί οι Έλληνες θα έχουμε κάνει αυτό που πρέπει και τότε ο Θεός θα μας βοηθήσει να πετύχουμε αυτά που δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας...
Γιατί με τη Νέα Τάξη δεν μπορούμε να τα βάλλουμε χωρίς τη βοήθεια του Θεού... 
Αν το συνειδητοποιήσουμε τότε θα σώσουμε και την χώρα μας και τους εαυτούς μας...
Rafail.org