17/2/15

Στον Πειραιά ο κινεζικός στόλος

Από σήμερα τρία μεγάλα σύγχρονα πολεμικά πλοία από τον 18ο στόλο του κινεζικού πολεμικού ναυτικού, θα βρίσκονται στα νερά του Πειραιά.

Ο στόλος είναι υπό τη διοίκηση του υποναυάρχου Ζανγκ Τζουανσού και απαρτίζεται από την φρεγάτα Yuncheng (Jiangkai II- class) , το αποβατικό (Yuzhao-class) LPD 989 Changbai Shanκαι και το σκάφος υποστήριξης Chao Hu, είχε εκτελέσει αποστολές στον Κόλπο του Άντεν, με αντικείμενο την προστασία εμπορικών πλοίων από την πειρατεία και άλλες απειλές , στο σημαντικό εμπορικό αυτό ναυτικό δίαυλο. Για το λόγο αυτό θα βραβευθεί και από την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα ο κινεζικός αυτός στόλος. «Πρόκειται για μια πολύ σημαντική επίσκεψη η οποία γίνεται σε πάρα πολύ κατάλληλη στιγμή», δηλώνει ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, Ζου Σιαολί. Είναι γνωστή η βούληση της υπερδύναμης αυτής για περισσότερη εμπλοκή της στην Ευρώπη, μέσω επενδύσεων ειδικά στην Ελλάδα. Το πρωί, διοργανώθηκε εκδήλωση στην ακτή Θεμιστοκλή, παρουσία εκατοντάδων επισήμων και πλήθος κόσμου. Ομάδα Ελλήνων αθλητών Whusu εκτέλεσαν φόρμες και ασκήσεις καταχειροκροτούμενοι.
Δεν πρέπει πάντως να ξεχνούμε ότι ρωσικός και κινεζικός στόλος έχουν συναποφασίσει να κάνουν κοινές ναυτικές ασκήσεις στη Μεσόγειο.

newrussia.gr