19/2/15

Από το "τα εθνικά σύνορα της χώρας θα περιοριστούν", στο " να διεκδικήσετε τις γερμανικές αποζημιώσεις. "

Γράφει ο Τρύφωνας Τιπούρτης.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώνοντας στον Προκόπη Παυλόπουλο τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας και την εκλογή του στο Ύπατο αξίωμα της χώρας λέει τα εξής:

"Ότι θα έχετε το σθένος να πείτε «όχι» στο εξωτερικό και στο εσωτερικό όταν και
(δείτε τα βίντεο)  όπου χρειασθεί και...
ότι δεν θα διστάσετε να ενεργοποιήσετε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες δημοψηφίσματος ή να αναπέμψετε αντισυνταγματικά νομοθετήματα.

Ότι θα συμμετέχετε θεσμικά στις διεκδικήσεις του λαού μας, ΣΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΙΝΑΞΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΖΥΓΟΥ, αλλά και στην κορυφαία ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΟΣΕΩΝ.

Και ότι δεν θα δεχθείτε να γίνετε εκτελεστικό όργανο κανενός."

Εδώ να σας θυμίσουμε τι είχε πεί η προκάτοχός της Άννα Ψαρούδα Μπενάκη στον απερχόμενο Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια:
"Αναλαμβάνεται κύριε Πρόεδρε την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις. Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και συνταγματικής συνθήκης. ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΘΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ χάριν της ειρήνης και της ευμηερίας και της ασφάλειας ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ καθώς θα μπορούν να προστατεύονται ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΩΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΕΙ ΑΠΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ."

Πολύ προφητικά τα λόγια της πρώην Προέδρου; Μάλλον όχι.
ΑΠΛΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. ΓΝΩΡΙΖΑΝ τι θα επακολουθήσει. Σχέδιο... και μάλιστα οργανωμένο στις πλάτες του Ελληνικού λαού. Βέβαια όσοι τα έλεγαν από τότε αυτά ήταν επικίνδυνοι, συνομοσιολόγοι, φαντασιοπλήκτοι και άλλα πολλά... ΟΜΩΣ ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ... Η νέα Πρόεδρος τώρα... Ξεκάθαρα δηλώνει στον νέο Πρόεδρο για τη στάση που έχει σκοπό να κρατήσει η νέα Κυβέρνηση. Δηλώνει ξεκάθαρα την πρόθεσή της για διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών. Θέμα για το οποίο κάθε μέρα φωνάζουμε, αλλά ακόμη μία φορά... κατηγορούμαστε.
Είδομεν!
epirus-ellas.gr