20/2/15

Πρόκληση πρώτου μεγέθους από τον Τούρκο ΑΓΕΑ στο Αιγαίο Πέλαγος

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Τουρκικές «μαγκιές» από τον Τούρκο ΑΓΕΑ, με πτήση του σε μαχητικό  αεροσκάφος πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος και κοντά σε ελληνικά νησιά, αναφέρει η τουρκική εφημερίδα  hurriyetdailynews.com .


Ο διοικητής της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, Πτέραρχος  Akın Öztürk, έλαβε προσωπικά μέρος σε μια «αποστολή εκπαίδευσης»(έτσι  ονομάζουν οι Τούρκοι τις παραβιάσεις), πιλοτάροντας  ένα τουρκικό  F-16, και πραγματοποίησε  χαμηλή πτήση! πάνω από τα διεθνή ύδατα, κοντά  όμως στα ελληνικά νησιά στο Αιγαίο Πέλαγος, ανέφερε η γραπτή ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας   αργά στις 19 Φεβρουαρίου.

Ο Öztürk ήταν αρχηγός ομάδας τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών  αποτελούμενη από οκτώ πολεμικά αεροσκάφη, τα οποία πέταξαν   εντός των έξι ναυτικών μιλίων, και κοντά  στα  νησιά  Λέσβο, Χίο , Ψαρά, Ικαρία, Λέρο, Κω, και τη Ρόδο.

Οι τουρκικές «εκπαιδευτικές πτήσεις» της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας πάνω από το Αιγαίο, ήρθαν μετά από δηλώσεις του Έλληνα υπουργού  Άμυνας,  Πάνου Καμμένου, καθώς και πτήση του  με ελικόπτερο πάνω από τις βραχονησίδες των Ιμίων,  στις 30 Ιανουαρίου, τονίζει το άρθρο της εφημερίδας .

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα,  «Ο νέος Έλληνας  υπουργός άμυνας   ξεκίνησε σχετικά  αμφιλεγόμενα την θητεία του, με την κατάθεση στεφάνου   πάνω  από τις Βραχονησίδες αυτές , ( όπου χάθηκαν τρεις Έλληνες Αξιωματικοί) οι  οποίες κατά το παρελθόν οδήγησαν  Άγκυρα και  Αθήνα,  πολύ κοντά σε πολεμική σύγκρουση.»

Αερομαχίες, πραγματοποιούνται  κατά καιρούς μεταξύ των τουρκικών και ελληνικών αεροσκαφών πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος, καθώς οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντιπαράθεση σχετικά με τα όρια του εναέριου χώρου τους, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Ο αριθμός αυτών των αερομαχιών αυτών δείχνει μια αύξηση τελευταία , ειδικά μετά από την αποτυχία των συνομιλιών ανάμεσα σε Τουρκία και  Ελλάδα, σχετικά με το ζήτημα  της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίου.!

Η Ελλάδα υποστηρίζει μονομερώς ότι διαθέτει 10 ναυτικά μίλια (19 χλμ) εναέριου χώρου, σε αντίθεση με τα έξι μίλια  που αποδέχεται  η Τουρκία και οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ  . Ως αποτέλεσμα, η Αθήνα θεωρεί ότι οποιαδήποτε μη εξουσιοδοτημένη πτήση στον εναέριο χώρο μεταξύ έξι και  10 μιλίων στο Αιγαίο θεωρείται  «παραβίαση», καταλήγει το τουρκικό άρθρο .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,η κίνηση από την πλευρά του Τούρκου ΑΓΕΑ , συνιστά πρόκληση πρώτου βαθμού. Διότι είχαμε  , σύμφωνα με ομολογία του τουρκικού ΓΕΑ, μία ωμή παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τον αρχηγό της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας.!!

Δεν νομίζουμε να φημίζονται οι Τούρκοι πιλότοι για τις καλές επιδόσεις τους στο Αιγαίο και σε νατοϊκές ασκήσεις . Άλλωστε αυτοί είναι που φεύγουν πάντα με την « ουρά στα σκέλια».

Τα υπόλοιπα  που αναφέρει το άρθρο αποτελούν προπαγάνδα , για την «ανάφλεξη» του Αιγαίου Πελάγους αυτήν την δεδομένη κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας. Η Τουρκία επιχειρεί καθαρά να μας προκαλέσει για τους δικούς της λόγους , αναμένονται εξελίξεις το επόμενο διάστημα…
pentapostagma.gr