22/2/15

Ο ηγέτης του ηθικού κόσμου

 Ο Dr. Paul Craig Roberts πλέκει το εγκώμιο του Ρώσου Προέδρου Vladimir Vladimirovich Putin με αφορμή την ομιλία και τη συνέντευξη που παραχώρησε κατά την διάρκεια της τελικής συνεδρίασης της ολομέλειας της ΧΙ συνόδου της Διεθνούς Λέσχης Συζήτησης στο Valdai.

«Οι παρατηρήσεις του Vladimir Putin κατά την 11η συνεδρίαση στο Valdai αξίζουν περισσότερο από ένα σύνδεσμο στην τελευταία στήλη μου. Αυτές είναι οι παρατηρήσεις ενός ανθρωπιστή πολιτικού ηγέτη, που όμοιό του δεν έχει δει ο κόσμος στις μέρες μου. Συγκρίνετε τον Putin με τους διεφθαρμένους εγκληματίες πολέμου στο Λευκό Οίκο ή με τις μαριονέτες του στη Γερμανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στη Γαλλία, στην Ιαπωνία, στον Καναδά, στην Αυστραλία, και θα δείτε τη διαφορά ανάμεσα σε μια εγκληματική κλίκα και ένα ηγέτη που αγωνίζεται για ένα ανθρώπινο και βιώσιμο κόσμο στον οποίο τα συμφέροντα όλων των λαών είναι σεβαστά.

Σε μια υγιή δυτική κοινωνία, οι δηλώσεις του Putin θα είχαν αναπαραχθεί εκτενώς και συζητήσεις θα είχαν διοργανωθεί με παρατηρήσεις ειδικών, όπως ο Stephen F. Cohen. Χορωδίες συμφωνιών θα είχαν ακουστεί στην τηλεόραση και θα είχαν διαβαστεί στα έντυπα μέσα ενημέρωσης. Αλλά, φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι δυνατόν σε μια χώρα της οποίας οι κυβερνώντες ισχυρίζονται ότι είναι η "εξαιρετική" και η "απαραίτητη" χώρα με ένα επιπλέον-νομικό δικαίωμα να ασκεί ηγεμονία σε όλο τον κόσμο. Όσον αφορά την Washington και τα επί χρήμασι μέσα ενημέρωσής της, που ονομάστηκαν "presstitutes" από τον ειδικό τάσεων Gerald Celente, καμία χώρα δεν έχει σημασία εκτός από την Washington. «Είστε μαζί μας ή εναντίον μας», που σημαίνει «είσαι υποτελείς μας ή εχθροί μας». Αυτό σημαίνει ότι η Washington έχει δηλώσει ότι η Ρωσία, η Κίνα, η Ινδία, η Βραζιλία και άλλες περιοχές της Νότιας Αμερικής, το Ιράν, και η Νότια Αφρική είναι εχθροί.

Αυτό είναι ένα μεγάλο κομμάτι του κόσμου για μια χρεοκοπημένη χώρα, μισητή από τους υποτελείς πληθυσμούς της αλλά και από πολλούς από τους δικούς της, που δεν έχει κερδίσει κανένα πόλεμο από τότε που νίκησε τη μικροσκοπική Ιαπωνία το 1945 με τη χρήση πυρηνικών όπλων, τη μόνη χρήση τέτοιων φρικτών όπλων στην παγκόσμια ιστορία.

Σαν Αμερικανοί, προσπαθήστε να φέρετε την εικόνα κάθε γνωστού Αμερικανού πολιτικού, ή κάθε καθηγητή στο Harvard, στο Princeton, στο Yale, στο Stanford ικανό να δώσει μια ομιλία για αυτό το θέμα, της ποιότητας των παρατηρήσεων του Putin, σε μια μορφωμένη ομάδα συζήτησης. Προσπαθήστε να βρείτε οποιονδήποτε Αμερικανό πολιτικό ικανό να ανταποκριθεί με ακρίβεια και αμεσότητα στις ερωτήσεις, αντί να χρησιμοποιήσει υπεκφυγές.

Κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τις παρατηρήσεις του Putin, και να μην καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Putin είναι ο ηγέτης του κόσμου.

Κατά τη γνώμη μου, ο Putin είναι μια τόσο αξεπέραστη προσωπικότητα που η Washington τον έχει βάλει στόχο για δολοφονία. Η CIA θα χρησιμοποιήσει έναν από τους μουσουλμάνους τρομοκράτες που υποστηρίζει η CIA στο εσωτερικό της Ρωσίας. Σε αντίθεση με έναν Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος δεν τολμά να κινηθεί ανοιχτά μεταξύ των ανθρώπων, ο Putin δεν παραμένει μακριά από τους ανθρώπους. Ο Putin είναι άνετος με το Ρωσικό λαό και συναναστρέφεται μαζί τους. Αυτό τον κάνει εύκολο στόχο για τη CIA να χρησιμοποιήσει ένα τρομοκράτη Τσετσένο, ένα τζιχαντιστή βομβιστή αυτοκτονίας, ή το παραδοσιακό «μοναχικό καρύδι» για να δολοφονήσει το Putin.

Η ανήθικη, ασεβής, και παρακμάζουσα Δύση είναι ανίκανη να παράγει ηγεσία της ποιότητας του Putin. Έχοντας συκοφαντήσει το Putin, το να τον δολοφονήσει θα προκαλέσει ελάχιστα σχόλια στα δυτικά μέσα ενημέρωσης».

Η ομιλία και οι ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος και ενθουσίασαν τόσο τον Αμερικανό πολιτικό σύμβουλο, βρίσκονται εδώ, σε δική μου μετάφραση από την δημοσίευση στα Αγγλικά που έκανε η επίσημη ιστοσελίδα της Προεδρίας της Ρωσίας. Σας παροτρύνω να διαβάσετε προσεκτικά την ομιλία του Ρώσου Προέδρου, καθώς και τις απαντήσεις που έδωσε στα ερωτήματα που του έγιναν. Θα δείτε πως υπάρχουν πολλά σημεία στα οποία αξίζει να επανέλθουμε..
voloudakis.blogspot.gr