3/3/15

Μετά την "έξυπνη" κάρτα έρχεται το τσιπάρισμα

Σήμερα το Έθνος γράφει:

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ!
Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη!


 Βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης θα αποτελέσει η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη, η θεσμοθέτηση της οποίας επιταχύνεται από το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.
Ερχεται η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους στόχους της κυβέρνησης είναι η ηλεκτρονική κάρτα του πολίτη να αποτελέσει μία πρωτοποριακή μέθοδο ηλεκτρονικής συναλλαγής των πολιτών με το κράτος, καθώς θα αξιοποιείται και από όσους πολίτες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας προκειμένου να πραγματοποιούν συναλλαγές για την αγορά τροφίμων ή άλλων αγαθών στο πλαίσιο των μέτρων για αντιμετώπιση της φτώχειας που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης αναφέρουν ότι στην ηλεκτρονική κάρτα θα ενσωματωθούν και οι αγορές τροφίμων ή η παροχή δωρεάν ρεύματος, καθώς η Κάρτα του Πολίτη θα περιέχει όλα τα στοιχεία που αφορούν τον κάτοχό της όπως είναι ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ, μέχρι και ο Αριθμός Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας.

Ο αρμόδιος υπουργός, Γ. Κατρούγκαλος, έχει ζητήσει από τις υπηρεσίες του υπουργείου που ασχολούνται με τα θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης να επιταχύνουν τις διαδικασίες υλοποίησης της ηλεκτρονικής κάρτας του πολίτη εντός του επόμενου διμήνου.

Συναλλαγές με το Δημόσιο
Η Κάρτα του Πολίτη θα χρησιμοποιείται σε όλο το εύρος της καθημερινής ζωής του και θα οδηγήσει στη σταδιακή αντικατάσταση πληθώρας προσωπικών εγγράφων και πιστοποιητικών στις συναλλαγές του με το Δημόσιο. Θα αποτελέσει βασικό μέσο για την ηλεκτρονική διεκπεραίωση υποθέσεων και συναλλαγών των πολιτών με τον δημόσιο τομέα. Θα αποτελεί την ψηφιακή ταυτότητα των πολιτών στο Διαδίκτυο.

Στα σχέδια που επεξεργάζεται η κυβέρνηση περιλαμβάνεται πρόταση όπου η Κάρτα θα εμπεριέχει την ψηφιακή υπογραφή του κατόχου και με τη χρήση της θα γίνεται η ψηφιακή αυθεντικοποίηση του πολίτη στο Διαδίκτυο για ηλεκτρονική διεκπεραίωση συναλλαγών με το κράτος. Η Κάρτα αναμένεται να χρησιμοποιεί διάφορα «ηλεκτρονικά κλειδιά» που θα αναγνωρίζουν τον χρήστη στα ηλεκτρονικά αρχεία των κρατικών φορέων προκειμένου «καμία δημόσια υπηρεσία να μη ζητά πληροφορίες που ήδη κατέχει άλλη δημόσια υπηρεσία», όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Στόχος της κυβερνητικής πρωτοβουλίας είναι να συγκεντρώσει όλες τις ηλεκτρονικές συναλλαγές που έχουν αναπτύξει τα υπουργεία μέχρι σήμερα και να τα θέσει υπό την ομπρέλα της Κάρτας του Πολίτη με τον συντονισμό του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Νίκος Β. Τσίτσας

Δηλαδή όπως ακριβώς είχαν προφητεύσει οι Άγιοι Γεροντάδες η κάρτα αυτή θα δοθεί στους πολίτες δήθεν για το καλό τους,για να αντιμετωπιστεί...η ανθρωπιστική κρίση!!!

Δείτε τι έλεγε ο Άγιος  Παϊσιος για το τι θα έρθει μετά την κάρτα..

Σιγά- σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, δηλαδή το "φακέλωμα", θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχονται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: "Μόνο με τις κάρτες θα κινείσθε, τα χρήσιμα θα καταργηθούν". Θα δίνη κανείς την κάρτα στο κατάστημα και θα ψωνίζη, και ο καταστηματάρχης θα παίρνει τα χρήματα από την Τράπεζα. Οποιος δεν θα έχη κάρτα, δεν θα μπορεί ούτε να πουλάει ούτε να αγοράζη. Από το άλλο μέρος θα αρχίζουν να διαφημίζουν "το τέλειο σύστημα", το σφράγισμα με ακτίνες λέιζερ με το 666 στο χέρι ή στο μέτωπο, που δεν θα διακρίνεται εξωτερικά. Συγχρόνως στην τηλεόραση θα δείχνουν ότι ο τάδε πήρε την κάρτα του τάδε και του πήρε τα χρήματα από την Τράπεζα και θα λένε συνέχεια: "Πιο σίγουρο είναι το σφράγισμα είναι το τελειότερο σύστημα. Ούτε το κεφάλι μπορεί να πάρη ο άλλος ούτε το χέρι, ούτε το σφράγισμα βλέπει". Γι’ αυτό τώρα αφήνουν τους ληστές, τους κακοποιούς να οργώνουν. Δεκαπέντε Κελλιά λήστεψαν εκεί γύρω στις Καρυές. Εναν τον σκότωσαν, για να τον ληστέψουν. Ετσι θα βρη τότε ευκαιρία ο καθένας να καταπατήση και να πάρη ότι θέλει. Ας πούμε, αν θέλει να καταπατήση ένα χωράφι, θα πη ότι ήταν δήθεν του παππού του ή ότι το είχε νοικιάσει κάποτε για βοσκοτόπι, οπότε άντε να βρής άκρη. Θα πουν μετά οι αρμόδιοι: "Δυστυχώς δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε ο έλεγχος μόνο με το κομπιούτερ μπορεί να γίνη", και θα προχωρήσουν στο σφράγισμα. Θα χτυπάη μετά το κομπιούτερ, θα βλέπη αν είσαι σφραγισμένος, για να σε εξυπηρετήση ή όχι. 

 Rafail