16/3/15

Απίστευτη κατάντια για την κοινωνία: blog έβριζε χυδαία τον αδικοχαμένο Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ανώνυμος διαχειριστής blog, έβρισε χυδαία τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, μετά τον εντοπισμό της σορού του. Αναμένεται ο εντοπισμός και η σύλληψή του από την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος.Το άτομο που έκανε τις υβριστικές αναρτήσεις για τον φοιτητή, ο οποίος βρέθηκε νεκρός το πρωί της Κυριακής κοντά στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, αναμένεται να εντοπιστεί και να συλληφθεί στα πλαίσια του αυτοφώρου.

Στο εν λόγω "blog" υπήρχαν χυδαίες αναρτήσεις, όπως «Καλό ψόφο Βαγγέλη», γεγονός που προκάλεσε την οργή εκατοντάδων αναγνωστών που έσπευσαν να αναφέρουν το περιστατικό στις αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαχειριστές του ιστολογίου βρίσκονται στην Αθήνα και είναι θέμα χρόνου να εντοπιστούν τα ηελκτρονικά τους ίχνη και να συλληφθούν.

Ήδη μάλιστα ο επικεφαλής της Δίωξης, Μανώλης Σφακιανάκης πήρε την πρωτοβουλία και έσβησε κάποια άσχημα σχόλια που υπήρχαν στο συγκεκριμένο blog.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της  αστυνομίας:

«Το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού CYBER ALERT δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Άμεσα κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, με την αποστολή επίσημων αιτημάτων προς εταιρείες διαδικτύου του εξωτερικού για την άμεση απενεργοποίηση των εν λόγω προσβλητικών αναρτήσεων. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από τις εταιρείες η διατήρηση των ηλεκτρονικών ιχνών των άγνωστων δραστών για τυχόν δικαστική χρήση.

Η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος παραμένει σε ετοιμότητα, συνεχίζοντας την αναζήτηση και άλλων όμοιων αναρτήσεων και σε περίπτωση ύπαρξης θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες απενεργοποίησης τυχόν νέων προσβλητικών αναρτήσεων».