17/4/15

Τουρκία: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο». Κακός αναγνώρησε την Αρμένικη γενοκτονία

Οι Τούρκοι ως λαός σε σχέση με την τήρηση συμφωνιών και  συνθηκών ειρήνης, περιγράφεται επακριβώς σε στιχομυθία της βασίλισσας Ζωής...

Οι Τούρκοι ως λαός σε σχέση με την τήρηση συμφωνιών και  συνθηκών ειρήνης, περιγράφεται επακριβώς σε στιχομυθία της βασίλισσας Ζωής ή Σοφίας Παλαιολογίνας ανιψιάς του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ” και του συζύγου της Ιβάν Γ” της Ρωσίας. Η  Σοφία η οποία έπεισε τον διστακτικό σύζυγό της να αντιταχθεί και να αποτινάξει τον ταταρικό ζυγό από τη χώρα του, αφού οι Ρώσοι ήταν υποτελείς στον εκάστοτε χάνο των Τατάρων, είχε πει στον Τσάρο ότι οι Τούρκοι ( έτσι ονόμαζαν τότε τους Τατάρους) δεν τηρούν ποτέ τις συμφωνίες τους, « για αυτό όταν υπογράψεις μαζί τους συμφωνία, και σου γυρίσουν την πλάτη, την ίδια στιγμή να  τους επιτεθείς, πριν από αυτούς», είπε η ίδια στον σύζυγό της , ο οποίος ακολουθώντας το παράδειγμά της  δημιούργησε μια μεγάλη αυτοκρατορία.

Γιατί αναφέρουμε το παραπάνω  περιστατικό , διότι ότι είναι γνωστό πως  ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Άγκυρας « καθυβρίζεται, λοιδορείται, κοροϊδεύεται».

Στην προκειμένη περίπτωση η απάντηση της Τουρκίας στην υπερψήφιση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του σχεδίου απόφασης που υποστηρίζει την Αρμενική Γενοκτονία  το 1915 , είναι ότι «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτούς που υιοθέτησαν το ψήφισμα» ,αναφέρει η τουρκική τηλεόραση TRT.

Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έκανε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο φημίζεται για τα εμπόδια που θέτει στις τουρκο-ευρωπαϊκές σχέσεις, επιθυμεί να ξαναγράψει ιστορία.

«Αυτός ο ενθουσιασμός, κατέληξε με ένα γελοίο κείμενο απόφασης με ημερομηνία την 15 Απριλίου 2015 που επαναλαμβάνει κατά γράμμα τα κλισέ της αντιτουρκικής αρμένικης προπαγάνδας», τονίζει η τουρκική ανακοίνωση.

«Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με αυτό το ψήφισμα που υιοθέτησε, επανέλαβε το σφάλμα που έκανε κάποτε και το οποίο δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο, ξεπερνώντας το πεδίο των αρμοδιοτήτων του. Δεν παίρνουμε στα σοβαρά αυτούς όσους  ψήφισαν αυτό το κείμενο το οποίο μακελεύει την ιστορία και το δίκαιο», συνεχίζει η ανακοίνωση .

Η ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζει τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εύχεται καλή επιτυχία στους πολιτικούς που υποστήριξαν την απόφαση στον συνεταιρισμό που έκαναν με αυτούς που θρέφονται από το μίσος, την μνησικακία και την νοοτροπία σύγκρουσης, τονίζει το τουρκικό δημοσίευμα.

Το πιο εξοργιστικό όμως είναι ότι αναφέρεται από το τουρκικό ΥΠΕΞ , « ότι είναι , προφανές πως η Τουρκία τα τελευταία χρόνια εκπλήρωσε δεόντως το καθήκον της μνήμης σε ότι αφορά τα γεγονότα του 1915 και εκφράζεται η ελπίδα ότι και η Αρμενία θα φτάσει σύντομα σε ένα τέτοιο επίπεδο ωριμότητας».

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει εξάλλου ότι τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, προτού ασχοληθούν με την υπόθεση του 1915, καλό θα είναι να αντιμετωπίσουν την δική τους ιστορία. Ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Βολκάν Μπόζκιρ δήλωσε ότι αυτή η απόφαση δεν έχει καμία ισχύ για την Τουρκία και το τουρκικό έθνος.

Σύμφωνα με ανάλυση στο  pentapostagma.gr,με αυτούς του ανθρώπους συζητά το η Ευρώπη εδώ και τόσο χρόνια, για να εισέλθουν στην ΕΕ. Εμείς όμως ερωτάμε ότι το χειρότερο δεν είναι αυτό, αλλά το ότι Έλληνες αξιωματούχοι όλων των βαθμίδων συναγελάζουν με Τούρκους Υπουργούς, οι οποίοι  θεωρούν ότι αφού «σκότωσαν και αφάνισαν εκατομμύρια Έλληνες, Αρμένιους, Κούρδους, κά,  « οι λαοί αυτοί τους χρωστούν και αποπάνω»;

pentapostagma.gr