6/4/15

Η συνάντηση Β.Πούτιν και Χριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ «ερεθίζει» την Ουάσιγκτον

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ 

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της Προέδρου της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ στην Ρωσία θα προκαλέσει έντονη ανησυχία στον Λευκό Οίκο και είναι πιθανό να προκαλέσει μια ψύχρα στις σχέσεις ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και της Ουάσιγκτον, αναφέρει ο Αργεντινός δημοσιογράφος Fernando Cibeira, σε άρθρο του, αναμεταδίδει  το πόρταλ Sputnik.com .

Η επικείμενη επίσκεψη της προέδρου  της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ στην Ρωσία θα ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Λευκού Οίκου και είναι πιθανό να «αμαυρώσει» τους δεσμούς ανάμεσα στο Μπουένος Άιρες και την Ουάσιγκτον,επιδεινώνοντας σοβαρά  τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες , δηλώνει ο δημοσιογράφος Fernando Cibeira σε άρθρο  του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα  El Destape.

Στα τέλη Απριλίου, η Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ πρόκειται να επισκεφθεί την Μόσχα, προκειμένου να υπογράψει  μια νέα σειρά συμφωνιών με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, έναν  ηγέτη   του οποίου την πολιτική στάση συμμερίζεται η πρόεδρος της Αργεντινής, σύμφωνα με τον Cibeira.

Αυτή η σχέση δεν αποτελεί παρόμοια  περίπτωση με την σχέση  μεταξύ της Fernández και του Αμερικανού ομολόγου της  Μπαράκ Ομπάμα, η οποία  σύμφωνα με τον Cibeira βασίζεται  , στην αμοιβαία καχυποψία. Σύμφωνα με τον ίδιο,η σχέση αυτή  μπορεί με ακρίβεια να περιγραφεί ως μια σειρά από ανακολουθίες.

«Αυτή η κίνηση έχει σκοπίμως  ερεθίσει  τον Λευκό Οίκο, ο οποίος βλέπει την Κίνα και την Ρωσία να «σουλατσάρουν» ανενόχλητοι  στην πίσω αυλή των ΗΠΑ», είπε ο Cibeira , αναφερόμενος στην απόφαση της Κριστίνα Φερνάντεζ να επισκεφθεί τη Ρωσία.

Σύμφωνα με  ανάλυση στο pentapostagma.gr, μια ολόκληρη σειρά από συμφωνίες  αναμένεται να υπογραφεί κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης Fernández στη Ρωσία, η οποία ξεκινά στις 22 Απριλίου. Πολύ  ψηλά στην ατζέντα θα είναι η διμερής συνεργασία για την ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας, η αύξηση των διμερών εμπορικών συναλλαγών και την πιθανή εξαγορά από την Αργεντινή  ρωσικών μαχητικών ελικοπτέρων KA-52. Εάν συνυπολογίσουμε και την μίσθωση 12 αεροσκαφών Su-25, μιλάμε για αγορά ικανής ποσότητας ρωσικού υλικού από τις ένοπλες δυνάμεις της Αργεντινής. Κάτι το οποίο ανάγκασε την Βρετανία να ενισχύσει την στρατιωτική παρουσία της στα νησιά Φώκλαντ.

pentapostagma.gr