1/5/15

Ο Πούτιν αποκαλύπτει λεπτομέρειες από τη δράση του πατέρα του ήρωα του Β' παγκοσμίου πολέμου

O Bλαντιμίρ Πούτιν έγραψε ένα άρθρο στην εφημερίδα Russki Pionnier όπου ανέφερε την ιστορία των γονιών του που επέζησαν από το παγιδευμένο Λένινγκραντ την σημερινή Αγ.Πετρούπολη.Μιλάει για τον νεκρό αδερφό του και τον β παγκόσμιο πόλεμο αναφέροντας λεπτομέρειες από την προσωπική του ζωή.

«Ο πατέρας μου ανέπνεε μ΄ένα καλάμι σ΄ένα βάλτο καθώς οι ναζί περνούσαν λίγα βήματα πιο εκεί.»

Ο πατέρας του εντάχθηκε σε μια μικρή ομάδα σαμποτέρ της επιτροπής του λαού στο Υπ.Εσωτερικών της Σοβιετικής Ένωσης (NKVD).Αποστολή της ομάδας αυτής ήταν να ανατινάζει γέφυρες και σιδηροδρομικές γραμμές κοντά στην Αγία Πετρούπολη το τότε Λένινγκραντ αποκαλύπτει στην Russki Pionnier ο ρώσος πρόεδρος.Τα  24 από τα 28 μέλη της ομάδας σκοτώθηκαν σε μάχες με ναζί κοντά στην Αγ.Πετρούπολη.
o πατέρας του Vladimir Spiridonovich Poutine
Μια μέρα οι γερμανοί στρατιώτες τους καταδίωκαν μέσα στο δάσος. Ο πατέρας του Πούτιν επέζησε γιατί κρύφτηκε μέσα στα νερά ενός βάλτου κατά την διάρκεια ωρών.

Ο Πούτιν θυμάται τις διηγήσεις του πατέρα του: «είπε ότι αυτός ήταν στα νερά του βάλτου και ανέπνεε με ένα καλάμι.Άκουσε τους γερμανούς στρατιώτες που περνούσαν κάποια βήματα μόνο πιο εκεί αλλά και τα σκυλιά που αλυχτούσαν».

Ο πατέρας του αφηγήθηκε επίσης πώς τραυματίστηκε και έγινε ανάπηρος αφού όφελε να ζήσει με τα θραύσματα μιας χειροβομβίδας στο πόδι του.

Μια μέρα ο πατέρας του Πούτιν και άλλοι μαχητές συνάντησαν ένα γερμανό στρατιώτη καθώς αυτοί πραγματοποιούσαν μια έφοδο πίσω από τις γραμμές των ναζί. «Ο άνθρωπος μας κοίταξε εξεταστικά.Πήρε μια χειροβομβίδα έπειτα μια άλλη και τις εκτόξευσε πάνω μας» αναφέρει ο Πούτιν ότι του έλεγε ο πατέρας του.

«Η ζωή είναι κάτι το απλό και βάρβαρο», συμπεραίνει ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Όταν ο πατέρας του συνήλθε δεν μπορούσε να περπατήσει.Έπρεπε να φθάσει την ομάδα του που ήταν στην απέναντι όχθη του ποταμού Νέβα που ήταν παγωμένος.  Από μεγάλη τύχη ο πατέρας του προέδρου συνάντησε το γείτον΄ατου που παρά τα πυρά του εχθρού κατόρθωσε να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. Θραύσματα της χειροβομβίδας παρέμειναν στο πόδι του γιατί οι γιατροί προτίμησαν να να μην τα επιράξουν για να σώσουν το μέλος του.
Η μητέρα του Βλαντιμίρ Πούτιν έπεσε άρρωστη.Οι γιατροί την θεώρησαν ημιθανή και αποφάσισαν να πάνε να τη θάψουν με άλλα σώματα τη στιγμή που ο πατέρας του επέστρεφε από  το νοσοκομείο.

«όταν έφτασε στο σπίτι είδε που οι γιατροί μετέφεραν σώματα και αναγνώρισε τη μητέρα μου.Πλησίασε και του φάνηκε ότι ανέπνεε.Είν αι ακόμη στη ζωή κραύγασε στοιυς γιατρούς. Αυτοί επέμεναν ότι θα πεθαινε γρήγορα αλλά αυτός αρνήθηκε να τους ακούσει. Τους χτύπησε με τα δεκανίκια του.«Αυτός ασχολήθηκε μαζί της και εκείνη έζησε » γράφει ο ρώσος πρόεδρος για τους γονείς του που πέθαναν τη δεκαετία του 1990. (rt 30/4/15)

dimpenews.com