14/5/15

Τον Ιούλιο συζητείται επίσημα το ζήτημα της Ελλάδος από τους BRICS

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Επειδή ακούγονται και γράφονται πολλά σχετικά με την πρόταση Ρώσων αξιωματούχων για την συμμετοχή της Ελλάδος  στην τράπεζα επενδύσεων των χωρών της ευρασιατικής ένωσης, μεταφέρουμε δημοσίευμα που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από λίγο σε ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία ειδήσεων της χώρας της Ρωσίας το  Ria Novosti.

Εκεί σε άρθρο αναφέρεται ότι, η είσοδος της Ελλάδος στην τράπεζα Τράπεζα Ανάπτυξης των  BRICS , « δεν θα συζητηθεί πριν από τη σύνοδο κορυφής των χωρών του συνασπισμού  στην πόλη  Ούφα, τον Ιούλιο, δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο Ρώσος υφυπουργός Οικονομικών Sergei Storchak.

Αυτό σημαίνει ότι το θέμα της Ελλάδος θα εξετασθεί αφού « τελειώσει» οριστικά το σήριαλ της χώρας μας με το  ΔΝΤ-και την ΕΕ, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η χώρα μας « υπολογίζεται» σοβαρότατα από την Ρωσία και την Κίνα, στο ζήτημα της χρηματοδότησης. Πιθανόν  να μας δώσουν τα κεφάλαια που θέλουμε  για να « προχωρήσουμε» παραπέρα , αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ την  έξοδο μας από την ΕΕ και την είσοδό μας στους BRICS. Ρώσοι και Κινέζοι επιθυμούν λιμάνια και αεροδρόμια και κυρίως πρόσβαση στο Αιγαίο Πέλαγος.  Η χώρα μας πρέπει με σύνεση αν αποφασίσει τα επόμενα βήματα και όχι να » σέρνεται» σαν δούλος πότε από εδώ και πότε από εκεί από το ιερατείο των Βρυξελλών και τις ΗΠΑ.

Η προσφορά για να γίνει μέλος η Ελλάδα , στην Τράπεζα των χωρών του συνασπισμού  BRICS,  στον Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα , « μετέφερε» στην αρχή της εβδομάδας ο Ι. Strochak, ο οποίος είναι εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τράπεζα αυτή .

« Σύμφωνα με το νέο θεσμικό κανονισμό της  Τράπεζας Ανάπτυξης (BRICS) , η χρηματοπιστωτικός οργανισμός είναι ανοικτός σε όλα τα κυρίαρχα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών, τα οποία είναι θέση να δηλώσουν συμμετοχή.», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, οι σκοποί  της ίδρυσης της Τράπεζας των BRICS που υπεγράφη τον Ιούνιο του 2014, στην πόλη της Fortaleza, είναι η Τράπεζα να γίνει το αντίστοιχο του ΔΝΤ. Επίσης ευθυμία είναι να μετατραπεί  σε έναν από τους σημαντικότερους αναπτυξιακούς  οργανισμούς  για την χρηματοδότηση έργων υποδομής στις χώρες των χωρών του συνασπισμού BRICS ΑΛΛΑ και στις αναπτυσσόμενες χώρες. Τους BRICS απαρτίζουν οι χώρες της  Βραζιλίας, της Ρωσικής Ομοσπονδίας, της Ινδίας, της Κίνας και της Νότιας Αφρικής.
pentapostagma.gr