21/8/15

Πρόωρες εκλογές: Κάλπες μέσα στον Σεπτέμβρη για να φύγει ο αντιμνημονιακός..ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ίσως η πρώτη φορά στην ιστορία της μεταπολίτευσης που η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές επειδή υπάρχει ασυνεννοησία στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Είναι πρωτόγνωρο και πρωτοφανές ένας πρωθυπουργός να οδηγεί – εν μέσω μιας κακής ομολογουμένως διαπραγμάτευσης – μια χώρα στις κάλπες επειδή θέλει να αποπέμψει στελέχη του κόμματός του τα οποία δεν συμφωνούν με τις δημοσιονομικές επιλογές του.

Προσέξτε, μιλάμε για τις επιλογές που ο ίδιος ο Τσίπρας είχε κάνει... σημαία αντιμνημονιακής επανάστασης μέχρι τις 25 Γενάρη, κατορθώνοντας έτσι, μαζί με τους συντρόφους του, να πείσουν το λαό και να πάρουν την εξουσία.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός αντί να διαμορφώνει τις εξελίξεις και την πολιτική ατζέντα, «σέρνεται» πίσω από αυτές, φοβούμενος την εσωκομματική αντιπολίτευση, που από την πλευρά της παραμένει πιστή στα... ιδανικά με τα οποία ένα αριστερό κόμμα πήρε τη διακυβέρνηση της χώρας στα... χέρια του.

Προφανώς και είναι κοινός τόπος ότι οι εκλογές είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας. Συμφωνούμε όλοι με το «πολυφορεμένο» κλισέ: Στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Ξεπερνά όμως κάθε όριο πολιτικής αστοχίας όταν οι εκλογές χρησιμοποιούνται από ένα κόμμα μόνο και μόνο για να λυθούν οι όποιες εσωκομματικές διαφωνίες.

Δυστυχώς οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον οδηγούν για άλλη μια φορά σε επικίνδυνες ατραπούς αφού οι εκλογές δεν γίνονται για τον τόπο, αλλά για το κόμμα.

Θα πρέπει κάποιος να εξηγήσει στους άκαπνους συνεργάτες του πρωθυπουργού ότι οι εκλογές γίνονται με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι με βάση τις μικροπολιτικές σκοπιμότητες ενός πολιτικού φορέα. Οι εκλογές γίνονται για να αποφασίζει ο λαός για το μέλλον του και όχι για «ξεκαθαρίσματα» πολιτικών λογαριασμών.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που τον έπεισαν να προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος ενάντια στα σκληρά μέτρα που απαίτησαν οι δανειστές και όταν το αποτέλεσμα της κάλπης έδειξε «ΟΧΙ», οι σύμβουλοί του τον οδήγησαν να ερμηνεύσει διαφορετικά το αποτέλεσμα και να μετατρέψει το περήφανο «ΌΧΙ» σε υποτακτικό «ΝΑΙ»!
newsbomb.gr