30/9/15

Εκτοξεύσεις πυραύλων Iskander-M στην νότια Ρωσία σε «απάντηση» στα σχέδια του ΝΑΤΟ στην Γερμανία

Ενώ η Συρία κυριολεκτικά «παίρνει φωτιά» από την ενεργοποίηση και της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας , μετά τον συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ. στην νότια Ρωσία πραγματοποιούνται εκτοξεύσεις τακτικών πυραύλων Iskander, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Τακτικά πυραυλικά συστήματα Iskander-M , ικανά  να μεταφέρουν πυρηνικές κεφαλές κατέστρεψαν στόχους  σε απόσταση  300 χιλιομέτρωνστην νότια Ρωσία, επιβεβαίωσε σήμερα  πηγή του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας.

Ο εκπρόσωπος της Ανατολικής Στρατιωτικής Περιφέρειας, Alexander Gordeyev, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι μονάδα πυραύλων Iskander-M εκτόξευσε πυραύλους εναντίον ενός στόχου που προσομοίωνε  ένα κέντρο διοίκησης του εχθρού, στην περιοχή νότια του  Αστραχάν.

Ο Gordeyev σημείωσε  ότι μετά την επιτυχία , η  μονάδα επέστρεψε με το αντιπυραυλικό σύστημα στην μόνιμη βάση της στην Δημοκρατία της Buryatia, στην Σιβηρία.

Τα τακτικά βαλλιστικά συστήματα του τύπου Ισκαντέρ είναι σε θέση να χτυπήσουν   στόχους σε απόσταση 500 χιλιομέτρων,  καταστρέφοντας  συστήματα εκτόξευσης πυραύλων, πυροβολικό μακρού βεληνεκούς, αεροδρόμια, σταθμούς διοίκησης και  κέντρα επικοινωνίας.

Ρωσικά εξειδικευμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι εκτοξεύσεις των πυραύλων Ισκαντέρ πραγματοποιήθηκαν από πλατφόρμες   Ε-500 .

Η τοποθέτηση αυτών των πυραύλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr,  στον θύλακα του Καλίνινγκραντ, στο δυτικότερο άκρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελεί ένα σαφές «μήνυμα» στην δύση για τα σχέδια της Ρωσίας σχετικά με την νατοϊκή «ασπίδα».

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ακαδημίας γεωπολιτικών θεμάτων kostadin Sivkov, δήλωσε πρόσφατα ότι το Κρεμλίνο μπορεί να ανταποκριθεί ΑΜΕΣΑ  στο σχέδιο των ΗΠΑ για  ανάπτυξη 20 νέων πυρηνικών βομβών στην Γερμανία, με αυτό που αποκαλείται  « ρωσική αντιαεροπορική ασπίδα».

«Ο μόνος τρόπος για να απαντήσουμε  στο ΝΑΤΟ είναι η μετασκευή των υψηλής ακρίβειας πυραύλων Ισκαντέρ με πυρηνικές κεφαλές,  παράγοντας  ταυτόχρονα μεγάλο αριθμό πυραύλων  μεγάλου βεληνεκούς» , είπε ο ίδιος  .

Υπενθυμίζουμε ότι το γερμανικό κανάλι   ZDF ανακοίνωσε  την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να αναπτύξουν 20 βόμβες  B61-12 στην Αεροπορική Βάση Büchel, στο κρατίδιο της  Ρηνανίας-Παλατινάτο.

Η Ευρώπη με αυτούς τους εξοπλισμούς από την Ρωσία και τις ΗΠΑ ξαναγύρισε στην εποχή του ψυχρού πολέμου και ακόμη παρά πίσω.
pentapostagma.gr