28/10/15

Μεγαλοπρεπής η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «Όχι»

Μεγαλειώδης ήταν η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του «Όχι» της 28ης Οκτωβρίου, υπό το βλέμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Μετά το τέλος της παρέλασης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί το νοσοκομείο Παπαγεωργίου, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στη φετινή παρέλαση εκτός από τα πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας, συμμετείχαν και Κύπριοι ανάπηροι πολέμου (από την εισβολή του ’74) μαζί με στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ της ίδιας περιόδου. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν από κοντά χιλιάδες πολίτες, ιδιαίτερα ενθουσιώδεις, ενώ μικρά παιδιά, κρατώντας ελληνικές σημαίες, βρέθηκαν μπροστά στον δρόμο όπου διεξήχθη η παρέλαση.
Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πριν την έναρξη της παρέλασης, υποδέχθηκαν ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Απόστολος Τζιτζικώστας, και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Για πρώτη φορά τίμησαν με τη συμμετοχή τους την παρέλαση, μετά από πρόσκληση του ΥΕΘΑ, Κύπριοι Ανάπηροι Πολέμου του 1974, μαζί με Βορειοελλαδίτες Αγωνιστές της ΕΛΔΥΚ. Πέρα από τα μηχανοκίνητα τμήματα του ελληνικού στρατού, οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τους ελιγμούς που έκαναν στον ουρανό τα μέλη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους F-16 «ΖΕΥΣ», αλλά και την… παρέλαση των ελικοπτέρων της ΠΑ.

Το «παρών» στις εξέδρες των επισήμων, μεταξύ άλλων, έδωσαν επίσης ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Ζουράρις καθώς και αρκετοί άλλοι πολιτικοί, άνθρωποι από την ηγεσία της Εκκλησίας, αλλά και του στρατού. Μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, στην παρέλαση παρευρέθηκε και ο Κύπριος ομόλογός του, Χριστόφορος Φωκαΐδης.
hellasforce.com