27/10/15

ΝΑΤΟ, Τουρκία και λοιποί «συνεταίροι» ευρίσκονται κάτω από το δραστικό βεληνεκές των ρωσικών πυραύλων «Caliber-ΝΚ»

Το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» το οποίο ευρίσκεται αγκυροβολημένο στις συριακές ακτές, αποτελεί ένα πραγματικό « φόβητρο» για όλους τους επίδοξους μνηστήρες στην περιοχή. Από τους Αμερικανούς έως τους Τούρκους , τους Σαουδάραβες, μέχρι τους Καταριανούς.

Υπό το φως των πρόσφατων παγκόσμιων γεγονότων (εννοούμε την παρουσία  των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε στόχους στην Συρία, με πυραύλους cruise, Caliber-ΝΚ από το Moskva , αλλά και από πλοία στην Κασπία Θάλασσα),  όλοι οι διεθνείς αμυντικοί αναλυτές συνέταξαν έναν εντυπωσιακό χάρτη με το βεληνεκές μάχης αυτών των πυραύλων, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα .

Το γεγονός είναι ότι οι συμβατικοί μεγάλης κλίμακας παγκόσμιοι χάρτες είναι επίπεδοι και κρέμονται στους τοίχους, έχοντας μια ισχυρή «παραμόρφωση». Η Γη, όπως γνωρίζουμε, είναι μια σφαίρα η οποία είναι ελαφρώς πεπλατυσμένη στους πόλους. Οι δύο πόλοι έχουν την απόσταση από τον ισημερινό. Με λίγα λόγια οι τροχιά των πυραύλων αυτών δεν είναι η ευθεία γραμμή με ότι αυτό συνεπάγεται.
 Με πυραύλους αυτού του τύπου είναι εφοδιασμένα και τα ρωσικά υποβρύχια τόσο στην Μαύρη Θάλασσα, όσο και στην Μεσόγειο θάλασσα , μετακινώντας κατ’αυτόν τον τρόπο την εμβέλεια των πυραύλων αυτών σε πολλά σημεία και περιοχές της γης . Επισημαίνεται ότι τα ρωσικά υποβρύχια είναι εξοπλισμένα  συγκεκριμένα με πυραύλους cruise τύπου 3M14TE Kalibr-NK.

Το μέγιστο βεληνεκές των πυραύλων αυτών είναι 2600km πιθανότατα με συνδυασμό συστήματος πλοήγησης INS/GPS/GLONASS πετώντας σε προφίλ nap on earth σε πολύ χαμηλό ύψος.
Το βλήμα Caliber (οικογένεια Club ή Klub SS-N-30) είναι σχεδόν αδύνατο να αναχαιτιστούν  ακόμα και με τα πιο προηγμένα συστήματα αεράμυνας.

Η ακρίβεια βολής του Caliber αναφέρεται με 1-2 μέτρα. Επιπλέον, η πολεμική κεφαλή βάρους 400 κιλών μπορεί να καταστρέψει κάθε προστατευόμενο στόχο, μέχρι και βαριά καταδρομικά αλλά και πιθανόν και αεροπλανοφόρα.

Όπως γίνεται κατανοητό από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr,οι παράμετροι και οι πολεμικές δυνατότητες των Ρώσων στην Ανατολική Μεσόγειο, περιοχή άμεσου ενδιαφέροντος  για εμάς τους Έλληνες,  είναι απλά τεράστιες. Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε και τους κινεζικούς αντίστοιχους πυραύλους cruise οι οποίοι φέρονται από αντιτορπιλικά κλάσης type 055, και τα οποία  «σουλατσάρουν» στην ίδια περιοχή της Μεσογείου,τε τα δεδομένα αλλάζουν άρδην.

Για αυτό « φωνάζουν » και «απειλούν » η ηγεσία του ΝΑΤΟ, ο Ερντογάν και οι λοιποί «συνεταίροι» του στον Περσικό Κόλπο.  Απλά,  διότι όλοι τους ευρίσκονται κάτω από το δραστικό βεληνεκές ρωσικών ενδεχομένως και πυρηνικών πυραύλων.Πρόκειται για μία κίνηση μάτ του Β.Πούτιν που θα αλάξει τον παγκόσμιο χάρτη. Όσο για την Τουρκία στο Αιγαίο , υπενθυμίζουμε ότι τα τουρκικά μαχητικά «ελέγχονται » πλέον  από τα ρωσικά ρατντάρ στην Συρία. Ο νοών εννοέιτο.
pentapostagma.gr