25/10/15

Τα ρωσικά χτυπήματα από αέρος παρέλυσαν την ISIS στην Deir Ezzor

Oι τρομοκράτες της ΙSIS διαφέυγουν προς Αφγανιστάν

Για πρώτη φορά εδώ και 6 ημέρες καμιά επίθεση δεν εκδηλώθηκε κατά του στρατιωτικού αεροδρομίου στην Deir Ezzor από την (ISIS). Αυτή η εξέλιξη έδωσε τη δυνατότητα στην 137η Ταξιαρχία του Πυροβολικού του συριακού στρατού του 17ου Τάγματος των Εφέδρων και της 104ης Αεροματαφερόμενης Μεραρχίας της Δημοκρατικής Φρουράς να εδραιωθούν και αν επωφεληθούν από αυτό το διάλειμμα της μάχης.

Βέβαια η απουσία της ISIS από τος τρατιωτικό αεροδρόμιο της Deir Ezzor δεν ήταν επιλογή της.Ήταν επιβεββλημένη για την τρομοκρατική οργάνωση γιατί υποβλήθηκε σε σημαντικές απώλειες σε έμψυχο δυναμικό στην απόπειρά της να να σπάσει τις γραμμές άμυνας του συριακού στρατού στις πύλες του μεγάλου αυτού αεροδρομίου στην ερημώδη Ανατολική Συρία. Οι απώλειες του ισλαμικού Κράτους έφτασαν στο κατακόρυφο από τότε που η ρωσική πολεμική αεροπορία μπήκε στη μάχη ύστερα από αίτημα του συριακού στρατού. Η ρωσική πολεμική μηχανή έκανε την διαφορά και οι επαναλαμβανόμενες απόπειρες διείσδυσης των τρομοκρατών αναχαιτίστηκαν από τα πολλαπλά χτυπήματα των ρωσικών μαχητικών SU-24 περικυκλώνοντας τις θέσεις τους στα χωριά Al-Muri’iyah και Al-Jafra.

Την Πέμπτη το πρωί η ISIS επέλεξε να επικεντρώσει την προσοχή της στη μάχη στο εσωτερικό της ομώνυμης πρωτεύουσας της επαρχίας για ν΄απωθήσει το κύμα επιθέσεων των ρωσικών επιδρομών αλλά και αποπειράθηκε να προωθήσει τις θέσεις της σε Al-Sina’a και Al-‘Amal.Όμως αυτές οι επιθέσεις της ISIS στις θέσεις του συριακού στρατού στις συνοικίες Al-Sina’a και d’Al-‘Amal αποδείχθηκαν σχετικά αναποτελεσματικές καθώς ο συριακός στρατός απώθησε με επιτυχία όλες τις απόπειρες δισίσδυσης των τρομοκρατών. Infosdany 24/10/15

Στη συνέχεια των ρωσικών επιδρομών κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία οι τρομοκράτες της Daech άρχισαν να διαφεύγουν προς άλλες χώρες συμπεριλαμβανομένου του Αφγανιστάν αναφέρει ο ινδός πολιτικός αναλυτής Arun Mohanti σε συνέντευξή του στο Sputnik.

dimpenews.com