28/10/15

Η Ρωσία ετοιμάζεται να «εξαφανίσει» τους μαχητές του ISIS με στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο , υπάρχουν πληροφορίες από αμυντικούς εμπειρογνώμονες «κοντά» στο Κρεμλίνο, ότι  η Ρωσία θα χτυπήσει θέσεις των Τζιχαντιστών στην Συρία, χρησιμοποιώντας στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-22M3, για πολλούς και διαφόρους λόγους.

Εν ολίγοις, το Tu-22M3 είναι ένα βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό,  το οποίο διαθέτει μια τεράστια γκάμα οπλικών συστημάτων,  και μια τεράστια ικανότητα για ολοκληρωτική καταστροφή. Μια αποστολή βομβαρδισμού ενός  μόνο αεροσκάφους τύπου Tu-22M3 , δύναται να «έξαφανίσει » στην κυριολεξία δεκάδες θέσεις των  ανταρτών και φυσικά  πολλές εγκαταστάσεις, αναφέρει το άρθρο  .

Η ταχύτητα πλεύσης ενός αεροσκάφους Tu-22M3 είναι 930 χιλιόμετρα ανά ώρα , πράγμα που σημαίνει ότι τα 2.500 χιλιόμετρα που απαιτούνται να διανυθούν έως την Συρία, και τις θέσεις των ισλαμιστών ανταρτών ,  θα διανυθούν μέσα σε 2 ώρες και 44 λεπτά.

Φυσικά δεν είναι  100%  της εκατό ακριβείς οι υπολογισμοί, ως προς την ακρίβεια των στόχων, αλλά με προσέγγιση 100-200 χιλιομέτρων , και, δεύτερον, χρειάζεται χρόνος για να προετοιμασθεί και να φορτωθεί με πυραύλους και βόμβες, ένα  ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό Tu-22M3 .

Το γεγονός ότι βομβαρδιστικά Tu-22M3 ευρίσκονται στην αεροπορική βάση Mozdok, 100 χλμ έξω από το Γκρόζνι και πολύ κοντά σχετικά στα τουρκικά σύνορα , έχει αναφερθεί από πολλούς Ρώσους bloggers.

Πιστεύεται ότι οι  συγκεκριμνένοι ειδικοί εμπειρογνώμονες , γνωρίζουν πράγματα και γεγονότα εντός των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, λίγο περισσότερο από τους άλλους. Οι ίδιοι  θεωρούν ο Β.Πούτιν θα αιφνιδιάσει την δύση μέ ένα εναέριο κτύπημα με αυτά τα βομβαρδιστικά αεροσκάφη.

Η εκτέλεση μιας πολεμικής αποστολής ενός αεροσκάφους Tu-22M3 στην Συρία από υψόμετρο ασφαλείας για αποφυγή τυχόν συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην περιοχή, θα ισοπέδωνε μεγάλη εδαφική περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες  , η Ρωσία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη μεγάλου βεληνεκούς για να « εξαφανίσει» από προσώπου της γης τους μαχητές του ISIS , εάν παραστεί ανάγκη, τονίζουν οι Ρώσοι εμπειρογνώμωνες  .

Η ανάγκη αυτή έχει να κάνει με την τακτική κατάσταση, τυχόν πληροφορίες για εξελιγμένο εξοπλισμό ο οποίος θα «οδεύει» ταχύτατα  στα «χέρια» των τζιχαντιστών, και ανάλογα  με τα σχέδια της Μόσχας στην περιοχή.

Πιθανόν όμως κάτι το οποίο ενισχύει τα σενάρια αυτά , θα είναι και μία «επίδειξη ισχύος» της ρωσικής Αρκούδας, στον άξονα Σ.Αραβίας-Τουρκίας-Κατάρ.

Τα Tu-22M3 είναι έτοιμα να πετάξουν στη Συρία ανά πάσα στιγμή μέσα  σε 2 ώρες και 44 λεπτά περίπου, προς κάθε σημείο στο οποίο υπάρχουν ισλαμιστές . Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

pentapostagma.gr