3/10/15

Το ρωσικό ναυτικό στα ανοικτά των ακτών της Συρίας ετοιμάζεται για «κόλαση φωτιάς» με πυραύλους κρούζ ενάντια στον ISIS

Στρατιωτικές πηγές του κρατικού ιρανικού πρακτορείου FNA ανέφεραν ότι το ρωσικό Ναυτικό με επικεφαλής το καταδρομικό «Moskva»,  μαζί με τρία αντιτορπιλικά στα ανοικτά των ακτών της Συρίας στην Λατάκεια, είναι σε  αναμονή για μαζική εκτόξευση πυραύλων cruise.

Την  έλευση του καταδρομικού  κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva» την είχαμε παρουσιάσει σύμφωνα με άρθρο μας (  Η ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας το «Moskva» πέρασε τα στενά και κατευθύνεται στο Αιγαίο Πέλαγος).

Η μαζική εκτόξευση της κόλασης φωτιάς εναντίον των Τζιχαντιστών από τον ρωσικό στολίσκο  ,  είναι πιθανό να υλοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, αναφέρουν οι Ιρανοί «ειδικοί» οι οποίοι  προφανώς «γνωρίζουν το τι μέλει γενέσθαι .

Οι πηγές ανέφεραν  ότι το ρωσικό πολεμικό ναυτικό θα διαδραματίσει κύριο ρόλο στην γενική επίθεση εναντίον των δυνάμεων του ισλαμικού στρατού , καθώς ετοιμάζεται  να «χτυπήσει»  πολλές τοποθεσίες στα Δυτικά της Συρίας, μια περιοχή  που θεωρείται απειλή για την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Σύμφωνα με  πηγή  του συριακού στρατού στην Λατάκεια , τα ρωσικά πολεμικά πλοία  φαίνονται καθαρά  από τις ακτές της προαναφερόμενης επαρχιακής πόλης. Αυτό  επιβεβαιώθηκε από περισσότερες από μία πηγές  στην περιοχή αυτή.

Η πηγή πρόσθεσε ότι το ρωσικό ναυτικό έχει ετοιμάσει  προς εκτόξευση πυραύλους  μεγάλης εμβέλειας  για στόχους στο εσωτερικό της Συρίας .

Την ίδια στιγμή και οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να κτυπήσουν τον Άσαντ. Σύμφωνα με πληροφορίες του διεθνή τύπου και παλαιότερο άρθρο μας με τίτλο (Ρωσικές ναυτικές ασκήσεις έξω από την Συρία, ενώ αμερικανικά αντιτορπιλικά «Arleigh Burke» «σημαδεύουν» τον Άσαντ!)  αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-15E, ετοιμάζονται μαζί με τα 5η γενιάς  πολλαπλού ρόλου αεροσκάφη  F-22 RAPTOR  να υλοποιήσουν αποστολές καταστολής της  ισχυρότατης  συριακής αεράμυνας (καταστολή αεράμυνας DEAD).

Αυτό θα γίνει με την χρήση πυραύλων  «Tomahawk» από αντιτορπιλικά κλάσεως «Arleigh Burke» που πλέουν ήδη στην  Μεσόγειο Θάλασσα. Οι εκτοξεύσεις θα γίνουν  από ασφαλή απόσταση από την ακτή, η οποία όμως  ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ από το ρωσικό ναυτικό. Υπενθυμίζουμε ότι οι πύραυλοι τύπου «Tomahawk»  είναι  άκρως επιθετικά  όπλα ακριβείας μεγάλης απόστασης  .

Επιβεβαιωμένα υπάρχουν πέντε αυτήν την ώρα  αμερικανικά  αντιτορπιλικά κλάσης «Arleigh Burke» τα οποία είναι εξοπλισμένα με την επιτομή της σύγχρονης τεχνολογίας  και φυσικά με το αντιβαλλιστικό σύστημα  AEGIS , πλέουν  από την Ισπανία για τις συριακές ακτές.

 Εν τω μεταξύ, η Τουρκία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Βρετανία, η Γαλλία, το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία υπέγραψαν κοινή δήλωση που καλεί τη Ρωσία «να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων και την αντιπολίτευση» στην Συρία. Το έγγραφο δημοσιοποιήθηκε την 1η Οκτωβρίου από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.

Οι εξελίξεις που διαδραματίζονται έξω από τις συριακές ακτές ξεπερνούν κατά πολύ μια «κόντρα» ΗΠΑ και Ρωσίας και κλιμακώνονται σταδιακά. Η πορεία των κινήσεων από τους δύο βασικούς παγκόσμιους  «παίκτες» καταδεικνύουν μια φιλοπολεμική στάση με αφορμή το συριακό καθεστώς και τον ίδιο τον Άσαντ. Ο κίνδυνος παγκόσμιας πολεμικής σύγκρουσης αυτήν την στιγμή είναι πιο πιθανός από πότε.   

pentapostagma.gr