15/3/16

Ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο;

Μετά την ανακοίνωση του Πούτιν ότι η Ρωσία θα αποσύρει τις δυνάμεις της από την Συρία, υπάρχει γενικότερος προβληματισμός για το τι μπορεί να σημαίνει η είδηση αυτή για την μελλοντική κατάσταση στην περιοχή, που σίγουρα επηρρεάζει τις εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η αποστολή που ανατέθηκε στο υπουργείο Άμυνας και στις ένοπλες δυνάμεις ολοκληρώθηκε και, κατά συνέπεια, δίνω εντολή στο υπουργείο Άμυνας να ξεκινήσει από αύριο την απόσυρση του μεγαλύτερου τμήματος των στρατιωτικών μας δυνάμεων από την Αραβική Συριακή Δημοκρατία», δήλωσε ο Πούτιν στον Σεργκέι Σόιγκου, όπως μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.
Αυτή όμως η κίνηση του Πούτιν δείχνει ότι συγκεντρώνει τις δυνάμεις του, άρα προετοιμάζεται για πόλεμο.

Καθώς βλέπει τον 3o ΠΠ αναπόφευκτο, ο Πούτιν θέλει να εξασφαλίσει ελευθερία κινήσεων και στρατηγικών επιλογών, οπότε δεν τον συμφέρει να διατηρεί μια έστω και μικρή για τα Ρωσικά δεδομένα στρατιωτική δύναμη μακριά από τη Ρωσία. Σε περίπτωση λοιπόν πολέμου, το ρωσικό εκστρατευτικό σώμα στη Συρία θα ανάγκαζε τους Ρώσους να προστρέξουν σε βοήθειά του, δίνοντας έτσι ένα στρατηγικό μειονέκτημα, αντί για απόλυτη ελευθερία κινήσεων.
Όλα δείχνουν ότι ο Πούτιν ετοιμάζεται για πόλεμο.
prisonplanet.gr