20/4/16

Ανακοινώθηκε η ημερομηνία άφιξης του Πούτιν στο Α. Όρος! Δρακόντεια μέτρα...

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και σε προηγούμενα άρθρα, ο ηγέτης της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν θα επισκεφτεί την Ελλάδα και συγκεκριμένα το Άγιο Όρος, ωστόσο σήμερα έγινε γνωστή η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης.

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση 1.000 χρόνων παρουσίας ρώσων μοναχών, στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα φτάσει στο Άγιο Όρος στις 28 Μαΐου.

Για την υλοποίησης της υποδοχής του Βλαντιμίρ Πούτιν, ως είθισται σε αρχηγούς κρατών, θα φροντίσει η Ιερά Κοινότητα, η οποία και θα τον καλωσορίσει στις Καρυές.

Την Μονή Αγίου Παντελεήμονος, θα έχει επισκεφτεί την προηγούμενη της άφιξης Πούτιν, ο Πατριάρχης της Μόσχας Κύριλλος, για να παρίσταται στην υποδοχή του ρώσου πρόεδρου.

Στην συνέχεια θα ακολουθήσει Δοξολογία στο Πρωτάτο, ενώ έχει προγραμματιστεί σχετικό κέρασμα, προς τιμή του Βλαντιμίρ Πούτν.

Όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας, θα είναι δρακόντεια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι ήδη έχουν καταφτάσει στην περιοχή στελέχη της προσωπικής φρουράς του ρώσου πρόεδρου, για την διεξαγωγή ελέγχων.

Ωστόσο, αρχική επιθυμία του Ρώσου προέδρου και της Μόσχας, ήταν ο Πανορθόδοξος εορτασμός των 1.000 χρόνων, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπρεπε να συμμετέχει και ο Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης, κάτι που δεν επιθυμούσε ο Βλαντιμίρ   Πούτιν, οπότε και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί απλό προσκύνημα.
voicenews.gr