10/4/16

Δείτε με πόσο χρεώνει την κάθε ομιλία του ο -κάρτα του πολίτη για φτωχούς με αξιοπρέπεια- Βαρουφάκης!

Οι Βρετανοί… χάζεψαν με την αποκάλυψη γνωστής εφημερίδας για τις συναλλαγές του πρώην Υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και σχολίασαν την είδηση.

Για την οργή των Ελλήνων κάνουν λόγο οι Τimes του Λονδίνου αναφορικά με την παχυλή αμοιβή που ζητά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, για να παραχωρήσει ομιλίες και διαλέξεις.

«Ο ίδιος αυτοαποκαλείται ως ελευθεριακός μαρξιστής, ωστόσο ο τρόπος ζωής που ακολουθεί με τις ατελείωτες φωτογραφήσεις, τις βραδινές εξορμήσεις σε σικάτα μπαράκια και τις αποδράσεις του το Σαββατοκύριακο σε πολυτελείς βίλες, έχουν εξοργίσει την κοινή γνώμη της Ελλάδας αλλά και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στους κόλπους του οποίου ανήκε», γράφει η βρετανική εφημερίδα και προσθέτει: «Τώρα ο Γιάνης Βαρουφάκης εκπλήσσει την Ελλάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες χρεώνει πάνω από 60 χιλιάδες δολάρια για μία ομιλία του».

Συνομιλητές του Βαρουφάκη του είπαν οτι υπάρχουν γραφεία που ισχυρίζονται ότι του κλείνουν ομιλίες προς 66.000 ευρώ τη μία, όπως αποκάλυψε η εφημερίδα. Ομολόγησε λοιπόν ότι τέτοιες ομιλίες, που του έκλεισαν γραφεία, έκανε πριν γίνει υπουργός και βουλευτής και ότι πράγματι εισέπραττε μεγάλες αμοιβές (!!!), ισχυριζόμενος μάλιστα ότι αυτό «κάνουν όλοι οι καθηγητές άλλωστε»! Για να δώσει μάλιστα και μια... αίσθηση αντίστασης στο σύστημα, καθότι πλασάρεται ως βέρος... αντισυστημικός διευκρίνισε οτι τέτοιες αμοιβές είχε μόνο όταν τον καλούσαν από κάποια τράπεζα ή πολυεθνική εταιρεία - δηλαδή τις... τιμωρούσε βάζοντάς τες να πληρώσουν πανάκριβα τις ομιλίες του!
voicenews.gr