17/4/16

Παγκόσμιο γεγονός συμβολικής σημασίας η επίσκεψη Πάπα στη Λέσβο και στο βάθος...πανθρησκεία

Αναμφίβολα η χθεσινή επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στο νησί της Λέσβου αποτελεί ένα γεγονός παγκόσμιας εμβέλειας που τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και προκάλεσε ποικίλους σχολιασμούς.

Θα μπορούσε να πει κανείς πως το μήνυμα για την ευαισθητοποίηση της παγκόσμιας κοινής γνώμης ήταν το προφανές ή αλλιώς το κοινά αποδεκτό από όλους, ωστόσο μόνο τυχαία δεν ήταν η συνάντηση των δύο κορυφαίων Προκαθήμενων της χριστιανικής εκκλησίας, του Πατριάρχης Βαρθολομαίου και του Πάπα Φραγκίσκου, στη Λέσβο. Ιδιαίτερα δε η συγκέντρωση όλης της προσοχής πάνω στην επίσκεψη του Προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, τον έκανε να μοιάζει ως ο αποκλειστικός ηγέτης του χριστιανικού κόσμου παγκόσμια, παραγκωνίζοντας τους άλλους δύο επίσης παρευρισκόμενους ορθόδοξους ηγέτες.
Η...συμβολική αυτή συνάντηση επί ελληνικού εδάφους των τριών Προκαθήμενων είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για την προετοιμασία των λαϊκών μαζών περί του ερχομού της πανθρησκείας, στην οποία ο Χριστός(όπως και τώρα δηλαδή) θα αποτελεί μία...ασήμαντη λεπτομέρεια.
prisonplanet.gr