15/4/16

Δεν θα πιστεύετε πως είναι το χαρτί υγείας στο ρωσικό καφέ Πούτιν!

Το νέο καφέ άνοιξε τις πόρτες του στο Κρασνογιαρσκ στη Σιβηρία με το όνομα «President Cafe». Η πρωτότυπη διακόσμηση του εσωτερικού του καφέ είναι ένας από τους λόγους που έχει γίνει πολύς ντόρος. Η διακόσμηση λοιπόν αποτελεί την κυρία έμπνευση του από τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν. Στους τοίχους βρίσκουμε φωτογραφίες που είναι άλλες ασπρόμαυρες και άλλες έγχρωμες, καθώς η θεματολογία αντλείται από τα παιδικά χρόνια του πρόεδρου, από την περιοχή της Αγίας Πετρούπολης έως το Κρεμλίνο. Επιπλέον, υπάρχει και ένα ομοίωμα του Πούτιν στο χώρο για όποιον θέλει να του «σφίξει» το χέρι και να φωτογραφηθεί μαζί του.

Ο ανταποκριτής του Reuters συμπληρώνει: «Η εικόνα του σε συνοδεύει από τους τοίχους της εισόδου μέχρι το τραπέζι». Επίσης λέει πως: «Υπάρχει ο Πούτιν ως μαθητής, ο Πούτιν με τη γυναίκα του και τη νεογέννητη κόρη του, ο Πούτιν με το ατσάλινο βλέμμα ως πράκτορας της KGB, o Πούτιν σε ντότζο του τζούντο, ο Πούτιν την ώρα που επιθεωρεί ένα υποβρύχιο και πολλές άλλες φωτογραφίες του Πούτιν».

Ένας από τους συνιδιοκτήτες του δηλώνει ότι «Όταν μαζευτήκαμε και αποφασίσαμε με τους συνεταίρους να ανοίξουμε ένα καφέ, σκεφτήκαμε ένα concept που θα προσέλκυε πελάτες και θα εξασφάλιζε την επιτυχία του».

Τέλος στις τουαλέτες υπάρχουν περίεργες φωτογραφίες του Ομπάμα, της Μέρκελ και του Ντειβιντ Κάμερον, από το χαρτί υγείας μέχρι και το χαλάκι της τουαλέτας στα χρώματα της αμερικάνικης σημαίας.