24/4/16

Αίσχος: Απαράδεκτα σχόλια - Μίσος τούρκων για τον Αρσένη ακόμη και μετά το θάνατό του!

Ο Γεράσιμος Αρσένης είχε ενοχλήσει πάρα πολύ τη Τουρκία με δυο κινήσεις που είχε κάνει όταν ήταν ΥΕΘΑ. Η μία ήταν το ενιαίο αμυντικό δόγμα Ελλάδας-Κύπρου. Αυτό το …ενταφίασε γρήγορα η κυβέρνηση Σημίτη. Η άλλη κίνηση ήταν στη Θράκη. Εκεί όπου έριξε τις μπάρες της ντροπής και χρησιμοποίησε τις δυνατότητες των ΕΔ για να προσεγγίσει και να λύσει βασικά προβλήματα της μειονότητας. Ηταν μια περίοδος που το τουρκικό προξενείο στη Κομοτηνή είχε …χάσει τη μπάλα.

Το πόσο μίσος έχουν κάποιοι στη Τουρκία φάνηκε κι από τα σχόλια που γράφτηκαν για το θάνατό του.

Ο ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ της Θράκης μεταφέρει το κλίμα:

Πριν από λίγες μέρες πέθανε ο πρώην υπουργός Γεράσιμος Αρσένης. Την είδηση ανέφερε στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Τρακιανίν Σεσί, γράφοντας πως ο Αρσένης ήταν αυτός ο οποίος το 1995 κατήργησε τα σημεία ελέγχου  που υπήρχαν στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Προσθέτοντας στο τέλος του κειμένου την φράση “Ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες του”.

Αυτή λοιπόν η απόλυτα φυσιολογική φράση για κάποιον που πέθανε, προφανώς ήταν υπερβολική για τον κύριο Ρετζέπ Πατσαμάν. Πρόκειται για έναν κύριο που κατάγεται από την Κομοτηνή, μένει στην Άγκυρα και εργάζεται στην κρατική Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων .

Αυτός λοιπόν  Έτσι θεώρησε σωστό να γράψει τα εξής :

bir gavur gebermiş gitmiş… hayır da yapmış mışş

“Allah taksiratını* affetsin.” dermişiz…

Bizde gavurlara toprağı bol olsun derler…

Allah rahmet etsin denmez.

Δηλαδή :

Ένας γκιαούρης ψόφησε και έφυγε… έκανε λέει και καλά

Μα καλά λέτε “Ο Θεός να συγχωρέσει τις αμαρτίες του”…

Σε εμάς στους γκιαούρηδες λένε “ας είναι  μπόλικο το χώμα”…

Δεν λέγεται “Ο Θεός να τον συγχωρέσει”.

Να προσθέσουμε μόνο οτι το αναμενόμενο θα είναι την επόμενη φορά που ο συγκεκριμένος “κύριος” θα επιχειρήσει να έρθει στη Θράκη να του απαγορευθεί η είσοδος…
militaire.gr