17/5/16

Σχέδιο "διάλυσης" της Τουρκίας αποκαλύπτουν οι New York Times

  Μεγάλο σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η εφημερίδα New York Times, η οποία με νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι αποκαλύπτει το πώς θα διαμορφωθεί η γειτονική μας χώρα, στο εγγύς μέλλον!

Ο χάρτης αυτός όπως αναφέρουν, φέρνει στην επιφάνεια το παλιό αγγλογαλλικό σχέδιο και θυμίζει την συνθήκη των Σεβρών, ενώ παρουσιάζει και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου Κουρδιστάν το οποίο συνδέεται με το βόρειο Ιράκ.

Όσον αφορά την Αρμενία, φαίνεται να επεκτείνεται ανατολικά, ενώ γίνονται διεθνείς ζώνες τα στενά του Βοσπόρου και η Σμύρνη.

Η Συρία, που τόσο πολύ απασχολεί τον Ερντογάν σύμφωνα με δημοσιεύματα,  διατηρεί την εδαφική ακεραιότητα της, ενώ στο Λίβανο ιδρύεται μια αυτόνομη περιοχή.

Προφανώς ο νέος χάρτης αντιτίθεται στα σχέδια του Τούρκου ηγέτη, ο οποίος ακολουθεί μια επεκτατική πολιτική και προκαλεί εντάσεις και επεισόδια τόσο στην Ανατολή, όσο και στο Αιγαίο. Με την απομάκρυνση του πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να πραγματοποιήσει τα σχέδια του για αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, ωστόσο η εφημερίδα New York Times, προβλέπει άλλα...
voicenews.gr