7/8/16

Γέρων Ευδόκιμος προς Κατρούγκαλο: «Τι είναι αυτά που κάμετε μωρέ και στέλνετε τον κόσμο στους κάδους των σκουπιδιών; Γιατί;»

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΑΦΩΝΟΣ, ΆΛΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΥΔΟΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΚΟΥΓΕ ΤΟΝ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΥΔΟΚΙΜΟ! ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΥΡΙOΛΕΚΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ” ΨΑΛΕ! (ΧΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΑΓΡΙΑ!) αλλά και εκείνος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο μήνυμα και την αγωνία του στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα!

Προσκυνηματική, αιφνιδιαστική (προφανώς διακριτική) επίσκεψη πραγματοποίησε ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος στην Ιερά Μονή Παναχράντου ανήμερα -σήμερα 6 Αυγούστου- της Δεσποτικής Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού. Ο κ. Κατρούγκαλος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή αιφνιδιαστικά και χωρίς να ειδοποιήσει ή να ζητηθεί εκ μέρους των συνεργατών του να τηρηθεί κάποιο ανάλογο (επίσημο) του αξιώματος του πρωτόκολλο κατά τις μεσημεριανές ώρες και ενώ οι μοναχοί -όσοι δεν αναπαύονταν-, βρίσκονταν ο καθείς στα διακονήματα του, λίγο προ της ενάρξεως της Παρακλήσεως. Προσήλθε στο καθολικό της Ιεράς Μονής, που είναι αφιερωμένο στην θαυματουργή εικόνα της Παναχράντου Παναγίας προσκύνησε όντως με σεμνότητα και λιτότητα την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας αλλά και του Αγίου Παντελεήμονα.

Τους υποδέχθηκε και τους ξενάγησε ο ιερομόναχος Αέτιος, δεύτερος τη τάξει στην Ιερά μονή με τον ιερομόναχο π. Φιλάρετο, αφού τους είπε -στον υπουργό και την συνοδεία του που αποτελείτο από φίλους και στενά μέλη της οικογένειας του- την μεγάλη υπέρ 1000χρονη ιστορία της Μονής, η οποία χτίστηκε το 961 από τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά- τον προσκάλεσαν στο αρχονταρίκι της Μονής να τους προσφερθεί το γνωστό κέρασμα της Ιεράς Μονής.

Ο Ηγούμενος Γέροντας Ευδόκιμος, μόλις ειδοποιήθηκε καθώς βρισκόταν σε μεσημεριανή κατάκλιση, με απλότητα –και χωρίς να αλλάξει ή να βάλει τα επίσημα του (πανωκαλύμαυχο ή έστω επίσημο καθαρό εξώρασο ή να τρέξει προς υποδοχή τους) τον υποδέχθηκε με απλότητα και λιτότητα στο αρχονταρίκι της Μονής. Οι μοναχοί αφού πρόσφεραν στον κ. Κατρούγκαλο το γνωστό παναχραντινό κέρασμα –λουκούμι, καφέ και παξιμαδάκι Άνδρου.

Ο ηγούμενος μετά τις συστάσεις και αφού του εξήγησαν ποιους είχε ενώπιον του, άρχισε να τους μιλάει με λόγο ελέγχου και σε αυστηρό ύφος. «τι είναι αυτά που κάνετε, κύριε υπουργέ μου; Πεινά ο κόσμος! Αυτά είπατε στον κόσμο και σας ψήφισε; Γιατί στεναχωράτε τον Ελληνικό λαό που σας εμπιστεύτηκε; Γιατί τόσο ψέμα;; γιατί άλλα είπατε και άλλα κάνετε; Ο κόσμος φεύγει στο εξωτερικό. Τα παιδιά μας φεύγουν, γιατί δεν έχουν τόπο και χώρα να ζήσουν! Έτσι είπαμε; Επιτρέπεται να είναι πρωθυπουργός της Ορθόδοξης Ελλάδος ο νεαρός πρωθυπουργός μας και να μην κάνει σταυρό; Να μη μιλά για το θεό; Βγάζετε, βρε παιδί μου, την προσευχή από τα σχολειά !»
pentapostagma.gr