7/8/16

Ετοιμάζονται! Η ΤΟΥΡΚΙΑ εξοπλίζεται για πόλεμο...

Συνεχίζονται με συνταρακτικό τρόπο οι εξελίξεις που προκάλεσε η αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος. Κατά κύριον λόγο, οι εξελίξεις αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτή την φορά, οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις ετοιμάζονται να εξοπλιστούν με πολύ βαριά «εργαλεία».

“Οι εργασίες για την κατασκευή – ανάπτυξη ενός συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μεγάλου βεληνεκούς από εγχώριες εταιρείες βρίσκεται σε εξέλιξη, σε συνδυασμό με τις συνομιλίες για παροχή υποστήριξης από το εξωτερικό”, δήλωσε ο υφυπουργός Αμυντικής βιομηχανίας İsmail Demir στον τηλεοπτικό σταθμό NTV. "Είπα ότι είμαστε ανοικτοί σε προσφορές που θα επιταχύνουν το έργο μας. Υπάρχουν χώρες και εταιρείες με τις οποίες έχουμε μιλήσει στο παρελθόν".

Ο επικεφαλής του SSM υπενθύμισε επίσης ότι η Τουρκία αποδίδει μεγάλη σημασία στη μεταφορά τεχνολογίας-τεχνογνωσίας καθώς και στην επίτευξη μεγάλου ποσοστού παραγωγής οπλικών συστημάτων από τις εγχώριες εταιρείες και παράλληλα τόνισε ότι η Τουρκία θα έχει στη διάθεσή της το 2019 τα F-35.

 3,4 δις κόστισε στη Τουρκία η συμφωνία αγοράς που υπέγραψε για την προμήθεια συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας μακρού βεληνεκούς από τη Κίνα. 
voicenews.gr