10/11/16

Ο «Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής» ονειρεύεται και πάλι… την Οθωμανική αυτοκρατορία και σύνορα, μέχρι τα Σκόπια

Η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός αλλά… ορέγεται τα σύνορα των άλλων γιατί είναι τα σύνορα της καρδιάς της! Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανήμερα της ημέρας του θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ βρήκε  ξανά την ευκαιρία να μιλήσει για το θέμα που όπως φαίνεται τον καίει όσο τίποτα πια…

«Άλλα είναι τα φυσικά μας σύνορα και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας» είπε ο «Ερντογάν ο Μεγαλοπρεπής» σε εκδήλωση για το θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε εκδήλωση στην Άγκυρα, με αφορμή την επέτειο θανάτου του Κεμάλ Ατατούρκ και αναφερόμενος μεταξύ άλλων στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις κατά του PKK στη νοτιοανατολική Τουρκία, επιχείρησε να παραλληλίσει τις ενέργειες του Κεμάλ για την ίδρυση του σύγχρονου τουρκικού κράτους με τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε η απόπειρα πραξικοπήματος, τον περασμένο Ιούλιο και διαβεβαίωσε ότι «η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη κανενός».

Ωστόσο επανέλαβε τις θέσεις του για «τα σύνορα της καρδιάς» της Τουρκίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία. Εμείς δεν δύναται να φυλακιστούμε σε 780 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Άλλα είναι τα φυσικά και άλλα τα σύνορα της καρδιάς μας. Τα αδέλφια μας στην Μουσούλη, το Κιρκούκ, το Χουμούς, στα Σκόπια, μπορεί να είναι εκτός των φυσικών μας συνόρων, αλλά είναι εντός των συνόρων της καρδιάς, στο επίκεντρο της καρδιάς μας».

«Η Τουρκική Δημοκρατία δεν προέκυψε από το πουθενά. Όπως η Οθωμανική Αυτοκρατορία έλαβε την σκυτάλη από τους Σελτζούκους, έτσι και η Τουρκική Δημοκατία την παρέλαβε από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Ενστερνιζόμαστε την ιστορία μας στο σύνολό της», πρόσθεσε ο Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Να θυμίσουμε ότι δεν πάει πολύς καιρός από όταν ο πρόεδρος της Τουρκίας αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάνης, νησιά και σύνορα…

«Τουρκικά» θέλει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο Ερντογάν, αμβισβητώντας ενώπιον των περιφερειακών Διοικητών της Τουρκίας στις 29-9-2016, την διεθνή Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 που καθόρισε ρητώς τα σύνορα!
«Με τη Συνθήκη της Λωζάνης δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά μας, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι» τόνισε και συμπλήρωσε πως «ήταν δικά μας. Εκεί ακόμη έχουμε δικά μας τζαμιά και μνημεία»….
Αλλά και κάτι άλλο έχουν που δεν το είπε: Απεσταλμένους Ισλαμιστές «Πρόσφυγες»…
pentapostagma.gr